ΡεπορτάζΑρχείο

Μπαλκόνι φονιάς στο Παλιό Ναύπλιο και ο …από μηχανής θεός που έσωσε τη γιαγιά

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Παλιό Ναύπλιο όταν μέρος από ένα ξύλινο μπαλκόνι κατοικίας κατέρρευσε ξαφνικά και πήρε μαζί του μια ηλικιωμένη γυναίκα που καθόταν εκείνη την ώρα στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό συνέβη κατά τις 4 το μεσημέρι όταν η γυναίκα άκουσε τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια της, καθώς βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού της το οποίο κατέρρευσε με αποτέλεσμα η ίδια να βρεθεί στο δρόμο, πέφτοντας από ύψος περίπου 10 μέτρων.

Τυχερή μέσα στην ατυχία της η γιαγιά έπεσε στα …μαλακά καθώς η τέντα ενός κλειστού καταστήματος που βρίσκεται από κάτω λειτούργησε ως από μηχανής θεός και έτσι το μπαλκόνι φονιάς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το …έργο του.

Φυσικά η ηλικιωμένη γυναίκα τραυματίστηκε από την πτώση, όμως όταν ήρθε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο είχε τις αισθήσεις της.

Κορδέλες τοποθετήθηκαν στο σημείο για να προειδοποιήσουν τους περαστικούς να μην περνούν από κει, καθώς ο κίνδυνος κατάρρευσης και του υπόλοιπου μπαλκονιού είναι πιθανός.

Το πρόβλημα με τα κακοσυντηρημένα κτήρια στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου δεν είναι καινούριο και παρότι τα περισσότερα έχουν αναπαλαιωθεί και δεν αποτελούν κίνδυνο, υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις όπου κυρίως ιδιώτες δεν έχουν προβεί στις απαιτούμενες επισκευές με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ίδιοι αλλά και οι περαστικοί από απρόοπτα όπως το σημερινό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Εικόνες από το μπαλκόνι που κατέρρευσε σε κομβικό σημείο της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου