ΡεπορτάζΑρχείο

Ναύπλιο: Μπαΐλντισαν με το lockdown, γι’ αυτό το έριξαν στις βουτιές σε Αρβανιτιά και Πλάκα (Εικόνες)

Το παρατεταμένο lockdown και τα κλειστά καταστήματα στο Ναύπλιο και τα γύρω χωριά, οδηγούν τους κατοίκους της περιοχής στο να ψάξουν να βρουν άλλες διεξόδους για να ξεσκάσουν τα Σαββατοκύριακα. Μια βόλτα στην εξοχή ή ακόμα και μια βουτιά στη θάλασσα λίγο πριν τα Χριστούγεννα έγιναν πράξη από δεκάδες Ναυπλιώτες σε Αρβανιτιά, Πλάκα Δρεπάνου και αλλού.

Για ακόμα μια φορά αρκετοί ήταν αυτοί που μπαΐλντισαν με αυτή την κατάσταση και έψαξαν διέξοδο από την καραντίνα στις παραλίες εκμεταλλευόμενοι και τον καλό καιρό για την εποχή το πρωί του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου.

Η ηλιοφάνεια, αλλά και η υψηλή θερμοκρασία που συνεχίζει να διατηρείται στη θάλασσα, όπως και η θετική ψυχολογία που δημιουργεί το νερό από τον συνεχή εγκλεισμό στα σπίτια λόγω της πανδημίας, είναι προφανώς τα αίτια που συντελούν στην αύξηση εφέτος των χειμερινών κολυμβητών, συγκριτικά με άλλες χρονιές.

Οι λουόμενοι και οι περιπατητές προφανώς είχαν στείλει νόμιμα SMS για ατομική άθληση ή για συνοδεία κάποιου ζώου συντροφιάς.

Στην πλειονότητά τους οι πολίτες τηρούσαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Οι προβλεπόμενες αποστάσεις κρατήθηκαν με κυρίως την Αρβανιτιά αλλά και άλλες παραλίες να συγκεντρώνουν περισσότερο κόσμο απ’ ότι συμβαίνει συνήθως τέτοια εποχή, καθώς εστιατόρια και καφέ στο Ναύπλιο είναι κλειστά.

Δείτε εικόνες από την Σαββατιάτικη απόδραση των Ναυπλιέων σε Αρβανιτιά και Πλάκα Δρεπάνου:

Μπάνια στην Αρβανιτιά Δεκέμβρη μήνα

 

Μπάνια στην Πλακα Δρεπάνου Δεκέμβρη μήνα

 

Μπάνια στην Πλακα Δρεπάνου Δεκέμβρη μήνα

 

Μπάνια στην Αρβανιτιά Δεκέμβρη μήνα

 

Μπάνια στην Αρβανιτιά Δεκέμβρη μήνα