Site icon Αρχείο anagnostis.org

ΕΛ.ΑΣ.: Πώς εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων στην Ευρώπη (Εικόνες, βίντεο)

Η μεγαλύτερη εξάρθρωση συμμορίας λαθραίων τσιγάρων στην Ευρώπη από την ελληνική αστυνομία

Στην Αστυνομία μιλούν για τη μεγαλύτερη υπόθεση με λαθραία τσιγάρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το μεγαλύτερο χτύπημα σε Ευρώπη και Ελλάδα που πέτυχαν οι αστυνομικοί κατά της συγκεκριμένης λαθρεμπορικής δραστηριότητας.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. εξαρθρώθηκε μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιείτο συστηματικά στην λαθρεμπορία καπνικών προϊόντων, έχοντας διαμορφώσει «επαγγελματικού» τύπου υποδομή για την παρασκευή, επεξεργασία, συσκευασία και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων.

Στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας, που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείτο από το έτος 2016, με τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους να υπολογίζονται τουλάχιστον σε 19.500.000 ευρώ.

 

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση προχθές (Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020), υπό το συντονισμό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 39 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός» της, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η δράση τουλάχιστον ακόμα 8 μελών της.

Εντοπίστηκαν ακόμα 22 συνολικά χώροι που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση σε Ασπρόπυργο, Πέραμα, Άνω Λιόσια, Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Αχαρνές, Κορωπί, Μαρκόπουλο αλλά και στη Βοιωτία.

 

Ειδικότερα:

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση».

 

Βρέθηκαν:

Κατασχέθηκαν:

Exit mobile version