Σπάρτη: Γκράφιτι της Ωραίας Ελένης από διάσημο καλλιτέχνη στη νότια είσοδο της πόλης

Στη Σπάρτη βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο διάσημος καλλιτέχνης δημιουργός γκράφιτι Same84 μαζί με τηλεοπτικό συνεργείο για την παραγωγή ενός επεισοδίου στο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ με τίτλο “Tagging all Greece by Same84”.

Το “Tagging all Greece by Same84” είναι ταξιδιωτική σειρά ντοκιμαντέρ η οποία ακολουθεί τον διάσημο καλλιτέχνη (street artist) Same84, σε ένα μεγάλο ταξίδι δημιουργίας σε όλη την Ελλάδα. Δημιουργίες του Same84 βρίσκονται στην Αθήνα καθώς και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Same84 επισκέπτεται γνωστούς τόπους με μοναδική ιστορία, αναδεικνύοντας το σύμβολο που καθορίζει τον κάθε τόπο. Στο τέλος κάθε ταξιδιού ο καλλιτέχνης θα αφήσει στο μέρος που θα επισκεφτεί τη δική του καλλιτεχνική δημιουργία συμβάλλοντας στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του τόπου, με την καλύτερη δυνατή προβολή του μέσα από το κανάλι της ΕΡΤ.

Το έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα Κυριακή 20/12/2020 απεικονίζει την Ωραία Ελένη, θα είναι ορατό από όλους όσους κινούνται στον κυκλικό κόμβο στη νότια είσοδο της πόλης της Σπάρτης.

Με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ “Tagging all Greece by Same84, και την προβολή των εικόνων της Σπάρτης μέσω της ΕΡΤ φέροντας πλέον και το νέο καλλιτεχνικό έργο ενός διάσημου καλλιτέχνη, η Σπάρτη θα δίνει έναν επιπλέον λόγο στον επισκέπτη να την επισκεφτεί.