ΟικονομίαΑρχείο

Click away από το Άργος στο Ναύπλιο και τούμπαλιν ή θα πέσει πρόστιμο;

Αναστάτωση έχει προκληθεί από τη μέρα εφαρμογής του click away σε πολίτες που πήγαν να ψωνίσουν σε άλλο Δήμο του ίδιου νομού και τους επιβλήθηκε πρόστιμο!

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: Αν κάποιος Ναυπλιώτης ψωνίσει από κατάστημα που βρίσκεται στο Άργος είναι νόμιμο να πάει να παραλάβει με τη μέθοδο του click away. Και τούμπαλιν αν κάποιος από το Δήμο Άργους – Μυκηνών αγοράσει κάποιο προϊόν από επιχείρηση λιανικής που εδρεύει στο Ναύπλιο, μπορεί να μεταβεί στον όμορο Δήμο για να παραλάβει; Το ίδιο ερώτημα φυσικά τίθεται και για τους κατοίκους των Δήμων Επιδαύρου και Ερμιονίδας.

Για το θέμα έδωσε διευκρινήσεις ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι η μετακίνηση από δήμο σε δήμο της ίδιας Περιφέρειας για αγορές είναι επιτρεπτή διαδικασία. «Να κάνουν ενστάσεις όσοι τούς επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή πήγαν για ψώνια σε άλλο δήμο», κάλεσε τους πολίτες, εφόσον η αγορά έγινε σε άλλο δήμο του ίδιου νομού.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ζευγάρι κατήγγειλε ότι ξεκίνησε από την περιοχή, όπου διαμένει στην Καλλιθέα για να πάει να κάνει τα ψώνια του στου Ζωγράφου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες με το click away. Όμως, σε έλεγχο της αστυνομίας, τούς επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα, με τον αστυνομικό να τους λέει «πώς είναι δυνατόν να ξεκινούν από την Καλλιθέα για να πάνε να ψωνίσουν στου Ζωγράφου». Ανάλογα περιστατικά έχουν επίσης καταγγελθεί στις αρμόδιες Αρχές.