ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Σανίδα σωτηρίας από τους Δήμους για την Πελοπόννησος Α.Ε.

Με εντάσεις ολοκληρώθηκε το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου το οποίο πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η ίδρυση νέου αναπτυξιακού οργανισμού στη θέση της Πελοπόννησος ΑΕ, το οποίο μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί στη συνέχεια, καθώς υπάρχουν διαφωνίες που φρενάρουν τη διαδικασία. 

Από την άλλη η ΠΕΔ Πελοποννήσου παρέχει σανίδα σωτηρίας για την υπερχρεωμένη Ανώνυμη Επιχείρηση, καθώς προσφέρεται να μετέχει μόνη στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου που θα απαιτηθεί, ζητώντας παράλληλα να υλοποιηθούν οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

Τι αποφάσισε η ΠΕΔ Πελοποννήσου

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου:

«Η ΠΕΔ Πελοποννήσου συναισθανόμενη την κρισιμότητα της διατήρησης της Πελοπόννησος ΑΕ σε λειτουργία, λόγω της πολλαπλής χρησιμότητας της, της εμπειρίας της και της υψηλής δυνατότητας της να εξασφαλίζει πόρους από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, στην Περιφέρεια και τους πολίτες της, αποφάσισε για να διευκολύνει την κατάσταση,καθόσον η Περιφέρεια δεν συμφωνούσε με τις προτάσεις επίλυσης του θέματος που είχε η ΠΕΔ υποβάλλει, να διευκολύνει την Περιφέρεια να εφαρμόσει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ώστε να μετέχει μόνη στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου που θα απαιτηθεί. 

Η ΠΕΔ Πελοποννήσου δρώντας πάντα θεσμικά απέστειλε χθες επιστολή προς τους επικεφαλείς των παρατάξεων και όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου γνωστοποιώντας την ως άνω αναφερόμενη πρόθεσή της και σήμερα νέα επιστολή με την οποία αιτείται την άμεση σύγκλιση της διακοπείσας Γενικής Συνέλευσης της Πελοπόννησος ΑΕ και την υλοποίηση των Αποφάσεων των Συλλογικών Οργάνων, ΠΕΣΥ και ΔΣ ΠΕΔ. 

Επί του παρόντος δεν θα σχολιάσουμε όσα διαδραματίσθηκαν στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, οι πολίτες της Πελοποννήσου έχουν γνώση και κρίση. Θα περιοριστούμε στο να πούμε ότι οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη φρονούμε θα είναι εις βάρος των Πελοποννησίων. Σε περίπτωση δε που δεν υλοποιηθούν οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τίθενται πλέον και θέματα νομιμότητας».

Πετράκος – Δρούγκας: Ο Περιφερειάρχης οφείλει να αποδέχεται την ήττα του

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας, σχολιάζοντας τα τεκαταινόμενα στο θέμα της Πελοπόννησος Α.Ε. σημειώνουν τα εξής:

«Οι απαράδεκτες και διαλυτικές εικόνες ντροπής και ευτελισμού του ΠεΣυΠ, που εκτυλίχθηκαν χθες (Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020), μετά την ψηφοφορία για ίδρυση αναπτυξιακού οργανισμού (αντικατάστασης της Πελοπόννησος ΑΕ) κατά την οποία δεν εγκρίθηκε η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής για συγκρότηση αναπτυξιακού οργανισμού, έχουν πέραν των προσωπικών ευθυνών των πρωταγωνιστών, ένθεν και εκείθεν, ως βασική αιτία το ότι ο Περιφερειάρχης δεν αποδέχθηκε την ήττα του.

Ο Περιφερειάρχης και η Περιφερειακή Αρχή απέδειξε ότι όταν δεν υπάρχει πραξικοπηματικός νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο οποίος να μετατρέπει τη μειοψηφία σε πλειοψηφία όπως έγινε δηλαδή νωρίτερα, στην προηγούμενη συνεδρίαση κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, όπου κατά παράβαση των μαθηματικών, της λογικής και της δημοκρατίας οι είκοσι (20) που υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό θεωρούνται από τον πραξικοπηματικό νόμο Μητσοτάκη ότι είναι περισσότεροι από τους 28 που τον καταψήφισαν!!! τότε επιδιώκει να κάνει διαδικαστικά πραξικοπήματα. Διότι η επιχείρηση να ξαναγίνει δεύτερη ψηφοφορία ήταν μεγάλο ατόπημα και επιχείρηση διαδικαστικού πραξικοπήματος. Ευθύνες πέραν του Περιφερειάρχη έχει σαφώς και ο Πρόεδρος του ΠεΣυΠ, ο οποίος οφείλει να καταλάβει ότι αν δεν σέβεται ο ίδιος τον θεσμικό του ρόλο, ουδείς θα τον σεβαστεί ως Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος δεν είναι Πρόεδρος της παράταξης στην οποία ανήκει , αλλά Πρόεδρος όλου του Συμβουλίου και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει.

Εμείς, ως εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» επειδή δεν θεωρούμε ότι κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα και επειδή έχουμε υποχρέωση να αποδίδουμε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ», αφού δεν μας δόθηκε ο λόγος να διατυπώσουμε την άποψή μας στο ΠεΣυΠ, είμαστε υποχρεωμένοι να την γνωστοποιήσουμε στους πολίτες της Πελοποννήσου δια των ΜΜΕ. Κάτι που ο κ. Νίκας φοβάται να κάνει , γιατί δεν είναι μόνο τα όσα ειπώθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση, αλλά πρωτίστως η διαδικασία που ακολουθήθηκε. Όπως για παράδειγμα το ότι κατατέθηκαν δύο προτάσεις προς ψήφιση και επειδή δεν ψηφίστηκε η πρόταση του κ. Νίκα (άρα δεν πέρασε ) , έπρεπε να ξαναψηφίσουμε τις 2 προτάσεις!! Προφανώς μέχρι να “βρεθούν” οι απαραίτητες ψήφοι…

Αλήθεια κ. Νίκα, ποιον φοβάστε;

Γιατί προφανώς κάποιον φοβάστε, για να σπέυδετε και να “κατεβάζετε” την μετάδοση της συνεδρίασης από το κανάλι που την μετέδιδε στο youtube!

Γιατί ρίχνετε μαύρο στην ενημέρωση των συμπολιτών μας, όπως κάποιοι προκάτοχοί σας στην ΕΡΤ, για να μην υπάρχουν στοιχεία; Στοιχεία που θα δείχνουν την ανυπαρξία ήθους, αξιοπρέπειας και τήρησης των κανονισμών και των νόμων».