Βράζει η Πελοπόννησος: Ποιές δύο πόλεις σημείωσαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην Ελλάδα

Ο ανοιξιάτικος θα λέγαμε καιρός συνεχίζεται λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με την Πελοπόννησο να …βράζει για την εποχή, αν και χειμώνας!

Έτσι λοιπόν στους 18,9 βαθμούς Κελσίου έφθασε η θερμοκρασία σήμερα το μεσημέρι στην Καλαμάτα και στους 18,7 στη Σπάρτη, με τις δύο πόλεις της Πελοποννήσου να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις πανελλαδικά.

Αυτές ήταν οι υψηλότερες θερμοκρασίες της ημέρας σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η πιο ζεστή περιοχή της χώρας σήμερα ήταν η Καλαμάτα

 

Ο καιρός την παραμονή χριστουγέννων

Αύριο 24 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένονται τοπικές νεφώσεις που από το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν, κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει από το απόγευμα στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν νότιοι και αργότερα νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 3 έως 13, στα δυτικά ηπειρωτικά από 7 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 15, στις Κυκλάδες από 9 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 17 και στην Κρήτη από 8 έως 18 βαθμούς.