ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ευαγγελίστρια στο Ναύπλιο: Ο Νίκας ψάχνει να βρει πού κόλλησε το έργο

Οι ανησυχίες του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας για κωλυσιεργία στο έργο «Προστασία και Ανάδειξη Μυκηναϊκών Τάφων στον περιβάλλοντα χώρο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου» έφτασαν στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, που δέχθηκε στο γραφείο του το δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο και τον ιερέα Ελευθέριο Μίχο.

Η συζήτηση αφορούσε το συνολικό έργο που αφορά την ολοκλήρωση της κατασκευής ενός προνοιακού κέντρου από τον ναό της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο. Ένα έργο που μαζί με τη συμπληρωματική σύμβαση φτάνει τα 900.000 ευρώ.

Το τι ακριβώς προέκυψε από τη συνάντηση δεν έχει γίνει γνωστό και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ανάδειξη των Μυκηναϊκών τάφων, όπου το έργο έχει βαλτώσει τους τελευταίους μήνες με κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση.

Συγκεκριμένα οι Αρχαίοι Μυκηναϊκοί Τάφοι που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του ιερού ναού έχουν μείνει με τις λαμαρίνες παρότι υπάρχει κονδύλι 100.000 ευρώ για το έργο «Προστασία και Ανάδειξη Μυκηναϊκών Τάφων στον περιβάλλοντα χώρο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου».

Κανείς δεν ξέρει γιατί οι εργασίες στους τάφους έχουν περιέλθει σε τέλμα και το κυριότερο αν θα τηρηθούν οι προθεσμίες που έχουν τεθεί για την ολοκλήρωσή του έργου.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Ευαγγελίστριας έχει απευθύνει εκκλήσεις σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, όπως η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, το Υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αν οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, τότε θα πρέπει να υποβληθεί αίτημα για παράταση που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε απώλεια των χρημάτων που έχουν δοθεί για το έργο.