ΚοινωνίαΑρχείο

Με ΕΚΑΜ, ελικόπτερα της Αστυνομίας και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έρχεται το εμβόλιο

Με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας και ευρύ δίχτυ προστασίας αναμένονται την ερχόμενη Κυριακή 27 Δεκεμβρίου τα οχήματα που θα μεταφέρουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ώστε να πραγματοποιηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί. 

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη επιχείρηση ενώ ήδη έχει γίνει προσομοίωση της διαδρομής που θα ακολουθήσει η νταλίκα που θα μεταφέρει τα εμβόλια μέχρι την αποθήκη στην Αττική. Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, την νταλίκα θα συνοδεύουν οχήματα της ΕΛ.ΑΣ και πάνοπλοι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, καθώς και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Η διαδρομή που θα χρειαστεί για τη μεταφορά έχει χρονομετρηθεί. Στόχος είναι να μην υπάρξει κανένα εμπόδιο, γι’ αυτό και σύμφωνα με το σχεδιασμό, αν χρειαστεί θα κλείσουν ακόμα και δρόμοι. Ανθρωποι από το κέντρο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα παρακολουθούν τη διαδικασία και θα γνωρίζουν σε ποιο σημείο βρίσκεται η νταλίκα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ που έχουν ποτέ στηθεί, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Το σχέδιο «Ελευθερία» περιγράφει βήμα βήμα πόσες δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού θα φθάσουν στη χώρα μας, σε ποιο διάστημα αλλά και από ποιες εταιρείες. Επίσης, αναφέρεται λεπτομερώς στη διαδικασία διανομής και παραλαβής από όλα τα εμβολιαστικά κέντρα.