ΡεπορτάζΑρχείο

Σαρωτικοί έλεγχοι στα διόδια: Δεν περνάει κουνούπι για Πελοπόννησο χωρίς χαρτιά (Εικόνες)

Η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού σε όλη τη χώρα θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών και τουλάχιστον έως τις 7 Ιανουαρίου, με τους ελέγχους της αστυνομίας να είναι σαρωτικοί σε όλο το μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου.

Σήμερα το μεσημέρι από τα διόδια της Ελευσίνας δεν περνούσε κανένας χωρίς να τον σταματήσουν. Η κάμερα του anagnostis κατέγραψε την κατάσταση που επικρατούσε παραμονή Χριστουγέννων και τους ελέγχους που γίνονται στα διερχόμενα οχήματα.

Όσο αφορά την κίνηση, αυτή παραμένει σε μέτρια επίπεδα, καμία σχέση με το τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια όπου οι ουρές ήταν ατελείωτες.

Έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια της Ελευσίνας

 

Έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια της Ελευσίνας

 

Με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, οι μετακινήσεις μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων, που θα επιτραπούν κατ’ εξαίρεση θα αφορούν λόγους υγείας, επαγγελματικούς λόγους, επιστροφή στη μόνιμη κατοικία και επανένωση οικογενειών.

Ο σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας για τις γιορτές προβλέπει σαρωτικούς ελέγχους σε διόδια, εισόδους και εξόδους πόλεων, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, αλλά και στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ).

Μάλιστα, όσον αφορά τα διόδια, κανένα αυτοκίνητο δεν περνά εάν δεν επιβεβαιωθεί ότι οι επιβαίνοντες έχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που τους επιτρέπουν να μετακινηθούν σε άλλους νομούς.

Έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια της Ελευσίνας

 

Έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια της Ελευσίνας

 

Μετακινήσεις από νομό σε νομό

Όπως έχει γίνει γνωστό το προηγούμενο διάστημα οι μετακινήσεις από νομό σε νομό την περίοδο των Χριστουγέννων επιτρέπονται υπό συγκεκριμένους όρους. Σύμφωνα με όσα είχε πει προ ημερών ο κυβερνητικός, Στέλιος Πέτσας θα υπάρξει κάποια ευελιξία για επανένωση οικογενειών.

Οι μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων που επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση αφορούν:

  • λόγους υγείας
  • επαγγελματικούς λόγους
  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών

Τι χαρτιά χρειάζονται σε κάθε περίπτωση:

  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία (με το Ε1). Δηλαδή όσοι μπορεί να εργάζονται εκτός νομού της κατοικίας τους και επιθυμούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.
  • επανένωση οικογενειών (με το Ε1). Αυτή η περίπτωση αφορά διαζευγμένα ζευγάρια που ο ένας γονέας θα πρέπει να μετακινηθεί εκτός νομού.
  • λόγοι υγείας, με βεβαίωση από γιατρό
  • επαγγελματικοί λόγοι με βεβαίωση από τον εργοδότη ότι είναι αναγκαία η εργασία του εκτός νομού είτε επαγγελματίες με έργα εκτός νομού που αποδεικνύεται με έγγραφα ανάθεσης έργου

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι των εγγράφων θα είναι εξονυχιστικοί προκειμένου να εντοπίζονται έγκαιρα παρατυπίες και να επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις.

Έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια της Ελευσίνας

 

Έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια της Ελευσίνας

 

Έγγραφα για το μάζεμα της ελιάς

Για την συγκομιδή αγροτικών προϊόντων ισχύουν τα εξής:

  • Οι εργάτες θα πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη τους,
  • Οι ιδιοκτήτες και οι κληρονόμοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Ε9.
  • Οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση ΟΣΔΕ, βάσει της οποίας λαμβάνουν τις επιδοτήσεις.