ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Από ποιο χωριό της Αρκαδίας κατάγεται η νοσηλεύτρια που θα κάνει πρώτη το εμβόλιο

Από την Αρκαδία και συγκεκριμένα από το Σταυροδρόμι Γορτυνίας κατάγεται η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό», η οποία είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα εμβολιαστεί για κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια, εργαζόμενη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με 20χρονη εμπειρία στο επάγγελμά της, θα είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα εμβολιαστεί στις 13:00.

Ιστορική μέρα: Έγινε ο πρώτος εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Η κ. Καμπισιούλη έχει ειδικευτεί στις ΜΕΘ και από τον περασμένο Φεβρουάριο είναι υπεύθυνη τομεάρχης των ΜΕΘ του νοσοκομείου, που στην πλειονότητα τους είναι πια ΜΕΘ Covid-19.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το kalimera-arkadia.gr, η Ευσταθία Καμπισιούλη μεγάλωσε στο Σταυροδρόμι, ενώ στη συνέχεια σπούδασε Νοσηλευτική. Ο πατέρας της Νίκος Καμπισιούλης είχε ταβέρνα – καφέ στο χωριό.

Ευσταθία Καμπισιούλη ο πρώτος που θα εμβολιαστεί στην Ελλάδα

 

Μισή ώρα αργότερα (13:30) το εμβόλιο θα κάνει ο φιλοξενούμενος στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Ευαγγελισμού, Μιχάλης Γιοβανίδης.

Το πρόγραμμα του αυριανού εμβολιασμού

Την ίδια μέρα, θα γίνουν οι εμβολιασμοί της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής, του Γραμματέα του Μέρα25, της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο…

Συγκεκριμένα:

  • 14:00 Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 14:30 Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νοσοκομείο Αττικόν
  • 14:45 Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο Αττικόν
  • 15:00 Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 15:30 Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.