ΚοινωνίαΑρχείο

Ρεκόρ 20ετίας η Πελοπόννησος: Πού σημειώθηκε η υψηλότερη θερμοκρασία τα Χριστούγεννα

Ξεπέρασε τους 21 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία τα Χριστούγεννα, επιβεβαιώνοντας τις προγνώσεις για τα πιο ζεστά Χριστούγεννα τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια.

Η Πελοπόννησος είναι στην κορυφή της λίστας μαζί με τη Στερεά Ελλάδα. Όπως προκύπτει από τον παρακάτω πίνακα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr), η υψηλότερη μέγιστη ήταν ίση με 21.3 βαθμούς και καταγράφηκε στη Μακρακώμη Φθιώτιδας και στο Αστέρι Λακωνίας, που πιθανότατα είναι ρεκόρ 20ετίας.

Οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες τα χριστούγεννα

 

Ανήμερα των Χριστουγέννων από τους αυτόματους σταθμούς του meteo.gr η θερμοκρασία έφτασε στους 20 βαθμούς κελσίου σε Ελευσίνα, Ιθάκη, Καστελλόριζο, Κόρινθο, Ρέθυμνο και Τανάγρα και στους 21 βαθμούς κελσίου σε Άργος, Γαλαξίδι, Ηράκλειο, Λαμία και Χανιά, ενώ στο Κρανίδι στους 19,6.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ηλιοφάνεια, σε συνδυασμό με το lockdown που κρατά κλειστή την εστίαση, οδήγησαν αρκετό κόσμο στις παραλίες για μια βουτιά, όπως κατέγραψε χθες το μεσημέρι στην Αρβανιτιά ο φακός του anagnostis.org.

Δείτε τις τιμές που κατέγραψε ο σταθμός της ΕΜΥ στην Πυργέλα Άργους:

Οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες τα χριστούγεννα

 

Τι καιρό θα κάνει μέχρι την Πρωτοχρονιά

Ο καιρός φαίνεται πως κρατά άμυνα στο κορωνοιό αφού δεν προβλέπονται κρύα ως τη Πρωτοχρονιά τουλάχιστον.

Σήμερα Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά ήπιος με αραιές συννεφιές που θα είναι πυκνότερες στη δυτική Ελλάδα βασικά με βροχές ενώ από το βράδυ και κυρίως τη Κυριακή προβλέπεται επιδείνωση με βροχές σε όλη τη χώρα, τοπικές καταιγίδες, χιόνια στα βόρεια και κεντρικά ορεινά, πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένους νοτιάδες.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα γίνει άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα και γρήγορη βελτίωση .

Την Τρίτη, Τετάρτη Πέμπτη και ανήμερα Πρωτοχρονιάς ο καιρός θα είναι υγρός λόγω των νοτιάδων, με πρωινές τοπικές ομίχλες και παροδικές βροχές βασικά στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.