ΚοινωνίαΑρχείο

Φαλιά Πουλάκου: Η πρώτη γυναίκα από το Ναύπλιο που έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Ιστορική μέρα για τη χώρα μας είναι η σημερινή Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, καθώς από τη 1 το μεσημέρι ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό, με τη νοσηλεύτρια ΜΕΘ του Ευαγγελισμού Ευσταθία Καμπισιούλη από το Σταυροπόδι Γορτυνίας στην Αρκαδία, να είναι ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα που κάνει το εμβόλιο. Ψύχραιμη και γελαστή έκανε το σήμα της νίκης τη στιγμή του εμβολιασμού της και δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα όλων των παρισταμένων.

Το εμβόλιο έκανε σήμερα και η Γαρυφαλλιά (Φαλιά) Πουλάκου, γνωστή Λοιμωξιολόγος και Επίκουρη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, με καταγωγή από το Ναύπλιο, όντας και το πρώτο άτομο από την Αργολίδα που μπήκε σε αυτή τη διαδικασία.

Η Φαλιά Πουλάκου έλαβε το εμβόλιο σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο νοσοκομείο Αναφοράς για τον Covid-19 «Σωτηρία», στο οποία και εργάζεται.

Όπως σχολίασε η ίδια: «Ημέρα εμβολίου. Εύχομαι σύντομα ο SARS-CoV-2 να γίνει παρελθόν!».

Η Γαρυφαλλιά Πουλάκου έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

 

Η Φαλιά Πουλάκου είναι μία από τους γιατρούς που κρατούν ζωντανό το σύστημα υγείας, ώστε να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση περιστατικών COVID-19. Θυμηθείτε εδώ τι είχε δηλώσει στον Άκη Γκάτζιο για το πως βιώνει την πραγματικότητα στην «Κόκκινη Ζώνη».

Τι είπαν Μητσοτάκης – Τσιόδρας μετά το εμβόλιο

Ένα νέο κεφάλαιο όσον αφορά στον κορωνοϊό άνοιξε σήμερα στη χώρα μας, καθώς πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος εμβολιάστηκαν πρώτοι, συμβολίζοντας και τις ομάδες που έχουν προτεραιότητα.

Εμβολιάστηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο νοσοκομείο «Αττικόν», μαζί με τον επικεφαλής της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα.

«Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάνε κάτω από τις μάσκες τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τον εμβολιασμό του, τονίζοντας ότι στόχος είναι τους επόμενους μήνες να εμβολιαστεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων.

«Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας… και να μπορέσουμε αυτή την εμβληματική χρονιά που ξεκινά, οπότε συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, να γράψουμε νέες λαμπρές σελίδες στην ιστορία της χώρας μας», υπογράμμισε επίσης.

Η Γαρυφαλλιά Πουλάκου έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

 

Στις 14:43 εμβολιάστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας στο νοσοκομείο Αττικόν «Ούτε που το κατάλαβα, ευχαριστώ» ανέφερε ο λοιμωξιολόγος, αφότου του χορηγήθηκε το εμβόλιο.

Στις δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε πολύ καιρό. Καθε 16 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένας πολίτης της Ε.Ε και του Ηνωμένου Βασιλείου κει με το εμβόλιο περιμένουμε αυτό να σταματήσει. Για το εμβόλιο ίσχυσαν και ισχύουν όλες οι προδιαγραφές που ισχύουν για όλα τα εμβόλια».

«Δεν ήρθε το τέλος ακόμα. Το τέλος θα έρθει σταδιακά. Πρέπει να μείνουμε προσεκτικοί», ήταν το μήνυμα του λοιμωξιολόγου.