ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Νέα θετικά δείγματα έβγαλε η ιχνηλάτηση από το κρούσμα στο Ανυφί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση και η λήψη δειγμάτων από τους κατοίκους στο Ανυφί του Δήμου Ναυπλιέων μετά το θετικό κρούσμα, που εντοπίστηκε σε άνδρα που δραστηριοποιείται στο χωριό.

Κλιμάκιο της ΚΟΜΥ Αργολίδας θα βρίσκεται αύριο το μεσημέρι και στην Αγία Τριάδα για τεστ, καθώς οι επαφές του αρχικού κρούσματος δεν περιορίζονται στο Ανυφί.

Την ίδια στιγμή τα πρώτα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν σήμερα δεν ήταν όλα αρνητικά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τα 160 τεστ που έγιναν στο κοινοτικό κατάστημα του χωριού τα 2 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Ωστόσο θα χρειαστεί να ληφθούν και επαναληπτικά δείγματα, κάτι που προγραμματίζεται για τις επόμενες ημέρες.

Στην Αργολίδα σήμερα ανακοινώθηκαν δύο κρούσματα από τον ΕΟΔΥ, και αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι τελικά η διασπορά σε αυτή την περίπτωση, που μέχρι στιγμής φαίνεται πως κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Ο άνδρας που νόσησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέβασε υψηλό πυρετό και διεκομίσθη σε νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται και ανάλογα θα ληφθούν αποφάσεις.

Από την ιχνηλάτηση που έγινε στις στενές επαφές του προέκυψαν τρία ακόμα κρούσματα κορωνοϊού στο οικογενειακό του περιβάλλον, τα οποία παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και προς το παρόν δεν χρήζουν νοσηλείας.

Η ΚΟΜΥ Αργολίδας θα βρίσκεται στο κοινοτικό Κατάστημα Ανυφίου και την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί, όπου θα διενεργεί ελέγχους σε κατοίκους του χωριού που το επιθυμούν. Μετά θα μεταβεί στην Αγία Τριάδα για τον ίδιο σκοπό.