ΚοινωνίαΑρχείο

Πώς ψαρεύουμε στην Αργολίδα: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται για ερασιτέχνες αλιείς

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ερασιτέχνες ψαράδες στην Αργολίδα, που θα επιχειρήσουν να εξασκήσουν το χόμπι τους στον Αργολικό κόλπο και σε όλη τη θαλάσσσια περιοχή που είναι στην ευθύνη του λιμεναρχείου Ναυπλίου, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο λιμενάρχης Παναγιώτης Κοντός.

Να σημειωθεί πως με νέο ΦΕΚ που εκδόθηκε τα Χριστούγεννα επιτρέπονται και πάλι το κυνήγι και το ψάρεμα, που είχαν ουσιαστικά απαγορευτεί στα πλαίσια των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα από το λιμεναρχείο Ναυπλίου ανακοινώνεται ότι έως και την έκτη (06:00) πρωινή της 07-01-2021:

– Επιτρέπεται η μετακίνηση αλιέων για την άσκηση ερασιτεχνικής αλιείας από την ξηρά και η υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία με ψαροτούφεκο υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

    α) Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.
    β) Συμμετέχουν μέχρι και δύο (02) άτομα αλιέων.
    γ) Εφαρμόζονται όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

– Η Βεβαίωση κίνησης που θα συντάσσεται αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ , υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, με προσωπική του ευθύνη , και περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης (Βεβαίωση τύπου Β).

– Δεν επιτρέπεται η αλιεία με την χρησιμοποίηση σκάφους (σύμφ. με το άρθρο 2 της υπ΄ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 80588/15-12-2020 -ΦΕΚ Β΄ 5509- Κ.Υ.Α.)

– Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του Π.Δ 373/85 (ΦΕΚ Α΄ 131) με τις οποίες ρυθμίζονται θέματα ερασιτεχνικής αλιείας.

Στο πλαίσιο της συμβολής όλων στην αποτρoπή εξάπλωσης του κορωνοϊού παρακαλούνται οι δραστηριοποιούμενοι με το εν λόγω αντικείμενο πολίτες να συμμορφώνονται με τα όσα προαναφέρθηκαν.

Οποιαδήποτε αλλαγή – τροποποίηση θα ανακοινωθεί εγκαίρως.