ΡεπορτάζΑρχείο

Αργολίδα: Περνούν από κόσκινο τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας για κορωνοϊό

Προληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό ξεκίνησαν στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου στην Αγία Τριάδα του Δήμου Ναυπλιέων. Οι έλεγχοι σχετίζονται με τα θετικά κρούσματα που ανιχνεύτηκαν στο Ανυφί και φθάνουν αισίως τα έξι.

Αρχικά εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα, σε άνδρα που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Ανυφί και στη συνέχεια ξεκίνησε ιχνηλάτηση και τεστ σε κατοίκους του χωριού.

Τεστ κορωνοϊού στην Αγία Τριάδα

 

Τα πρώτα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν χθες δεν ήταν όλα αρνητικά, καθώς από τα 160 τεστ που έγιναν στο κοινοτικό κατάστημα του χωριού τα 2 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Από την ιχνηλάτηση που έγινε στις στενές επαφές του προέκυψαν τρία ακόμα κρούσματα κορωνοϊού στο οικογενειακό του περιβάλλον, τα οποία τέθηκαν σε κατ οίκον καραντίνα. Ο άνδρας που νόσησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέβασε υψηλό πυρετό και διεκομίσθη σε νοσοκομείο.

Τεστ κορωνοϊού στην Αγία Τριάδα

 

Η ΚΟΜΥ Αργολίδας ξεκίνησε τα τεστ σήμερα από το Ανυφί και στη συνέχεια μετέβη στην Αγία Τριάδα. Η συμμετοχή των κατοίκων στους ελέγχους είναι ικανοποιητική. Σύμφωνα με πληροφορίες την πρώτη ώρα, μέχρι τις 4 το μεσημέρι, είχαν προσέλθει στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδας για να κάνουν το τεστ γύρω στα 50 άτομα, με τους ελέγχους να συνεχίζονται. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγιναν μέχρι το απόγευμα 124 τεστ.

Από το Ανυφί έχει προαναγγελθεί πως θα ληφθούν και επαναληπτικά δείγματα, κάτι που προγραμματίζεται για τις επόμενες ημέρες.

Στην Αργολίδα χθες ανακοινώθηκαν δύο κρούσματα από τον ΕΟΔΥ, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλα τις επόμενες ημέρες.