ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός στο Ανυφί: Με πυρετό ο παπάς στη Χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Στα σπίτια τους έχουν κλειστεί οι κάτοικοι στο Ανυφί του Δήμου Ναυπλιέων μετά από τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού που προέκυψαν έπειτα από την ιχνηλάτηση του αρχικού κρούσματος.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 13 κρούσματα (Δευτέρα και Τρίτη), ενώ σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1 αυτά φθάνουν τα 15.

Ο 50χρονος ιερέας της τοπικής ενορίας, ο οποίος έχει και υποκείμενα νοσήματα, ήταν ο πρώτος που νόσησε και πλέον νοσηλεύεται στη μονάδα Covid του νοσοκομείου Καλαμάτας, χωρίς να είναι διασωληνωμένος. Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό βρίσκονται και οι ηλικιωμένοι γονείς του ιερέα, ενώ άλλα τρία μέλη της οικογένειάς του διαγνώστηκαν επίσης με τον ιό.

Έπειτα από διενέργεια rapid test στο χωριό από την ΚΟΜΥ Αργολίδας, προέκυψαν και οι υπόλοιπες περιπτώσεις.

Η ιχνηλάτηση έδειξε ότι όσοι εντοπίστηκαν θετικοί είχαν παρακολουθήσει τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην εκκλησία του χωριού, κατά την οποία ο ιερέας ήταν εμπύρετος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Star. Παρότι είχε πυρετό τέλεσε κανονικά τη λειτουργία την οποία παρακολούθησαν 50 περίπου πιστοί μέσα και έξω από το ναό τηρώντας τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Συνεπεία αυτού ο ιερός ναός φέρεται να μετατράπηκε εν μέρει σε εστία μετάδοσης του κορωνοϊού, εν αγνοία του ιερέα.

Οι χωριανοί από την πλευρά τους μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον ιερέα, ο οποίος δεν ήταν από τους λεγόμενους αρνητές του κορωνοϊού, και μάλιστα ο ίδιος πάσχει από υποκείμενα νοσήματα.

Ήδη στις εκκλησίες, τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους του χωριού, καθώς και στο σπίτι της οικογένειας των νοσούντων, πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις, ενώ έλεγχοι έγιναν και στη γειτονική Αγία Τρίαδα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν περί τους 130 ελέγχους σε κατοίκους του χωριού, όπου διαπιστώθηκε ένα θετικό κρούσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανυφί: Ποιος κόλλησε ποιον; Τι απαντά ο παπάς στα όσα του προσάπτουν (Βίντεο)