ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός στο Ανυφί: Ποιος κόλλησε ποιον; Τι απαντά ο παπάς στα όσα του προσάπτουν (Βίντεο)

Κανένας απ’ όσους πήγαν στην εκκλησία στο Ανυφί δεν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ισχυρίστηκε ο ιερέας του χωριού μιλώντας στον AlphaTV από το νοσοκομείο Καλαμάτας όπου νοσηλεύεται.

Απαντώντας στα όσα του προσάπτουν, αρνήθηκε ότι ήταν εμπύρετος κατά τη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία, λέγοντας πως ανέβασε πυρετό την επόμενη μέρα μετά τα χριστούγεννα, συνεπώς ήταν ασυμπτωματικός εκείνη τη μέρα, σύμφωνα με όσα λέει ο ίδιος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, το ρεπορτάζ του Alpha για τα κρούσματα στο Ανυφί στην εκπομπή TLIVE της Τατιάνας Στεφανίδου, καθώς και τα όσα δήλωσε ο παπάς που έχει βρεθεί θετικός στον ιό SARS-CoV-2. Πώς περιγράφει την απροσδόκητη περιπέτεια με την υγεία του και πού αποδίδει τα κρούσματα που ανιχνεύτηκαν στο χωριό.

 

Σύμφωνα με χθεσινά ρεπορτάζ του ANT1 και του Star στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, η πλειονότητα των κρουσμάτων σχετίζεται με την χριστουγεννιάτικη λειτουργία, κατά την οποία ο ιερέας φέρεται να ήταν εμπύρετος. Ωστόσο οι περισσότεροι στο χωριό έχουν διαφορετική άποψη, υπερασπιζόμενοι τον παπά τους, ενώ κάποιοι άλλοι του επιρρίπτουν ευθύνες θεωρώντας ότι ήταν απρόσεκτος. Μάλιστα η κατάσταση φαίνεται πως είναι έκρυθμη, καθώς καταγγέλθηκε επίθεση σε τηλεοπτικό συνεργείο Αθηναϊκού καναλιού που είχε μεταβεί εκεί για να κάνει ρεπορτάζ.

Ο δημοσιογράφος του Alpha έκανε λόγο για ένα χωριό που είναι χωρισμένο στα δύο, που είναι θορυβημένο από τα όσα έχουν συμβεί, κρατάνε αποστάσεις και δεν σε αφήνουν να πλησιάσεις πέρα από τα τρία μέτρα. 

Στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για υπεράριθμους στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία και για μη τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό.

Οι απόψεις διίστανται. Τελικά ποιος κόλλησε ποιον; Ένα χωριό που παραμένει ανάστατο, με τους κατοίκους μαζεμένους στα σπίτια τους, περιμένοντας να λήξει ο συναγερμός και να επιστρέψουν κάποια στιγμή -όπως και όλοι μας άλλωστε- σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.