ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

ΣΔΙΤ Πελοποννήσου: Ο Νίκας θα πάρει τα σκουπίδια από την Ερμιονίδα σε λιγότερο από 10 μήνες

«Μπορεί οι Πελοποννήσιοι να είναι χαρούμενοι γιατί στην οικονομική επιτροπή ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την έναρξη της διαδικασίας διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Αυτό αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, έχοντας και ένα καλό νέο για την Ερμιονίδα, αν τελικά επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος σκοπός.

«Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής είναι το τελευταίο βήμα για την έναρξη της διαδικασίας κατασκευής των εργοστασίων και διαχείρισης των απορριμμάτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης. Παράλληλα ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν σε αυτή την εξέλιξη αναφορικά με τη ΣΔΙΤ Απορριμμάτων, όπως ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας -πρόεδρος στην Οικονομική Επιτροπή- Χρήστος Λαμπρόπουλος, όπως και προς τεχνικούς, οικονομικούς και νομικούς συμβούλους, καθώς και προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα έγινε αποδεκτό το αίτημα του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης για την επικαιροποίηση, μεταξύ άλλων, παρεπόμενων εγγράφων (όπως η σύμβαση μελέτης – κατασκευής, η σύμβαση διαχείρισης) και των συμβάσεων χρηματοδότησης.

Όπως υπογράμμισε ο Π. Νίκας: «Επιδίωξή μας είναι να περιορίσουμε το δεκάμηνο, θα φροντίσουμε οι δέκα μήνες που ξεκινούν να μετρούν από το Γενάρη, να είναι λιγότεροι και να πάρουμε πρώτα τα απορρίμματα σε περιοχές που έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, όπως η Ερμιονίδα».

Στην προσπάθεια να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, έτοιμος είναι να συμβάλει από την πλευρά του και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο οποίος έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για να λυθεί όσο το δυνατό συντομότερα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ερμιονίδας, στο οποίο έχει δωθεί προσωρινή λύση μέχρι να αρχίσει η ολοκληρωμένη διαχείριση σε περιφερειακό επίπεδο.

Διαδικτυακή συνέντευξη Νίκα