ΕλλάδαΑρχείο

Μυκήνες και Ναύπλιο δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την ανασκόπηση του 2020 (Βίντεο)

Το 2020 ήταν Ίσως η δυσκολότερη χρονιά που έζησε ο πλανήτης μετά το τέλος του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η έλευση κατά βάση του κορωνοϊού στις ζωές μας από τις αρχές του έτους μας έκανε να ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας είχαμε δει μέχρι τώρα. 

Δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας χρειάστηκε να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία ενώ μέχρι και σήμερα περίπου 4.500 άνθρωποι στην Ελλάδα έχασαν την μάχη με τον φονικό ιό.

Πλέον και επίσημα από τα χείλη του ίδιου του πρωθυπουργού μπήκαν στη ζωή μας και οι “ψεκασμένοι” στην αρχή ως αρνητές της πανδημίας, αργότερα της χρήσης μάσκας και τέλος του πολυαναμενόμενου εμβολίου που όλοι ελπίζουμε να σημάνει και το τέλος του ιού. 

Πρόσωπα της χρονιάς που φεύγει είναι αδιαμφισβήτητα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ως σύγχρονοι ήρωες της εποχής μας έδωσαν μια άνιση μάχη με έναν αόρατο εχθρό και σε αυτή τη μάχη μέτρησαν αρκετές απώλειες συναδέλφων που λύγισαν από το κορωνοϊο.

Ανασκόπηση 2020

 

Μέσα στα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς ανήκει και η κρίση στον Έβρο και στις Καστανιές, η μετατροπή της δικής μας Αγιάς Σοφιάς από μουσείο σε τζαμί, η εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελαροπούλου που για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας το αξίωμα πηγαίνει σε γυναίκα, ο μεγάλος σεισμός στη Σάμο καθώς και ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης που χάρη σε αυτόν είναι πιο λαμπερή και όμορφη από ποτέ στη σύγχρονη ιστορία της.

Επίσης για ακόμη μια χρονιά τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε Εύβοια, Θεσσαλία, τα νησιά του Ιονίου την Κρήτη και τη Χαλκιδική.

Η ομάδα Up Stories εν μέσω πανδημίας προσπάθησε να ταξιδέψει και να μοιραστεί μαζί σας μερικές από της ομορφότερες και πιο άγνωστες γωνιές της πατρίδας μας προκειμένου να σας ταξιδέψει έστω και νοερά σε αυτές και εσείς αγκαλιάσατε αυτή την προσπάθεια. 

Αφήνοντας πίσω λοιπόν μια χρονιά που ελάχιστοι θα ήθελαν να θυμούνται παρουσιάζει σε κάτι λιγότερο από 3 λεπτά τις κορυφαίες εικόνες που κατέγραψε, καθώς και τα πρόσωπα και τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά. Ανάμεσα δεν θα μπορούσαν να λείπουν το καμμένο τοπίο στις Μυκήνες, ο επίκαιρος Λέων των Βαυαρών στο Ναύπλιο και η Αρεόπολη.