Αρχείο

Αντιμετωπίζεται ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία του νότιου περιφερειακού του Άργους

Η σύγκρουση Σαλεσιώτη- Κολιγλιάτη και η μετέπειτα αδυναμία της νομαρχίας να επιλύσει το πρόβλημα της διασταύρωσης του νότιου περιφερειακού του Άργους με την Ν. Κίο, φαίνεται πως επιλύεται.
Χτες ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειβιδόπουλος πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη  στον χώρο που έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση ισόπεδου κόμβου περιφερειακής οδού Άργους με επαρχιακή οδό Άργους-Νέας Κίου».
Ο κ. Χειβιδόπουλος ενημερώθηκε από τους υπευθύνους του εργοταξίου για την πορεία των εργασιών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η εκτίμηση των υπευθύνων είναι ότι η ταχύτητα με την οποία υλοποιείται το έργο ξεπερνά και τους στόχους που έχουν τεθεί από τα χρονοδιαγράμματα γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για την απορροφητικότητα των κονδυλίων όσο και για την συντόμευση της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι διερχόμενοι οδηγοί.
Η αποπεράτωση του έργου που εκτιμάται ότι θα παραδοθεί πριν το καλοκαίρι του 2013, θα εξασφαλίσει στους χρήστες ασφαλέστερες μετακινήσεις αφού ο κόμβος είναι εναρμονισμένος με τους πλέον σύγχρονους κυκλοφοριακούς κανόνες αλλά και τα κυκλοφοριακά δεδομένα της περιοχής.
Τέλος ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι θα πραγματοποιεί σε όλα τα στάδια της υλοποίησης του έργου επιτόπιες επισκέψεις συνοδευόμενος από μηχανικούς της Π.Ε. Αργολίδας με σκοπό τον έλεγχο και την απαρέγκλιτη τήρηση των ορισμένων από την σύμβαση προδιαγραφών.