ΟικονομίαΑρχείο

Έμφαση στον Θρησκευτικό τουρισμό

Έμφαση στον Θρησκευτικό τουρισμό πρόκειται να δώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνδυασμό φυσικά με τα υπόλοιπα τουριστικά προιόντα, που παρουσιάζει υπό την μορφή ενός «καλαθιού τουριστικών προϊόντων».
Τα εκατοντάδες μοναστήρια και εκκλησίες της Πελοποννήσου θεωρούν οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας ότι μπορούν να συνδράμουν στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, προσελκύοντας μάλιστα μια κατηγορία τουριστών εγχώριων και ξένων που σε διαφορετική [περίπτωση θα επέλεγαν άλλους προορισμούς.
Φυσικά για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός απαραίτητη είναι η προβολή των σημείων σε όλη την Πελοπόννησο, που μπορούν να προσελκύσουν τουρίστες που θέτουν ως κριτήριο για τις διακοπές τους θρησκευτικού ενδιαφέροντας τοποθεσίες.
Σε αυτό το πλαίσιο κινείται απ΄ ότι φαίνεται προσωπικά και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Sport FM, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Πελοπόννησος δεν είναι ένα τουριστικό προϊόν, είναι ένα καλάθι τουριστικών προϊόντων. Η Πελοπόννησος έχει άμεση σχέση με την προβολή του τουρισμού πάνω στα θέματα του πολιτιστικού υποκειμένου. Είναι πολιτιστικός ο προσανατολισμός της, είναι και εξαιρετικά φυσιολατρικός, υπό την έννοια ότι στην Περιφέρειά μας υπάρχουν οι περισσότερες προστατευόμενες περιοχές της χώρας στο επίπεδο της Natura, αλλά και στο επίπεδο των υπολοίπων προστατευόμενων περιοχών του φυσικού τοπίου. Από την άλλη πλευρά, είναι ο ιαματικός τουρισμός, είναι ο θρησκευτικός τουρισμός, είναι ο τουρισμός που αναπτύσσεται τώρα με σημαντικές μονάδες πάνω στο θέμα της αποκατάστασης, και ενισχύει τον ιατρικό τουρισμό, είναι ο φυσιολατρικός τουρισμός, είναι ο περιπατητικός τουρισμός. Και βέβαια η μεγάλη μας προσπάθεια είναι για να πάρουμε ένα κομμάτι από την πίτα που λέγεται σχολικός τουρισμός, κάτι στο οποίο ξέρετε πολύ καλά ότι η χώρα μας έχει ατονήσει παντελώς, όταν άλλες νεοεισερχόμενες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Τσεχία, η Ουγγαρία, και άλλες χώρες, έχουν πάρει το μεγάλο κομμάτι αυτής της πίτας».
 
Ο Περιφερειάρχης επαναφέρει άλλωστε με αφορμή τον τουρισμό και το θέμα της διοικητικής ενοποίησης της Πελοποννήσου, επισημαίνοντας ότι η Πελοπόννησος είναι ένα ενιαίος πολιτικός, ιστορικός, πολιτιστικός και κοινωνικός χώρος και δηλώνοντας ότι : «Η εκτίμησή μου είναι ότι στην επόμενη διοικητική μεταρρύθμιση η πρώτη κίνηση που θα γίνει θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση».