ΟικονομίαΑρχείο

Περιμένει κέρδη από τους Ρώσους η Πελοπόννησος

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ρώσων tour operator για την χώρα μας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και η Πελοπόννησος για να κερδίσει στον τουριστικό τομέα το μερίδιο που της αναλογεί.
Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η Περιφέρεια. Μάλιστα στην Μόσχα επιδιώχθηκε συνάντηση με την γενική διευθύντρια του συνδέσμου tour operator Ρωσίας Maya Lomidze, στην οποία ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στις υφιστάμενες υποδομές της Πελοποννήσου, και παρουσίασε τα είδη τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν και συζητήθηκε η προοπτική υλοποίησης τουριστικών προγραμμάτων σε ετήσια βάση.
Στόχος των ξενοδόχων και της Περιφέρειας είναι η διεύρυνση της λειτουργίας ρώσων tour operator στην Πελοπόννησο και γι΄ αυτό υπερτονίστηκε ότι η Περιφέρεια αποτελεί έναν ασφαλή αλλά και εντυπωσιακό τουριστικό προορισμό και ότι η στόχευση είναι ο θεματικός τουρισμός.
Διαπίστωση της περιφέρειας σύμφωνα με ανακοίνωσή της ήταν ότι η  κα Lomidze έμεινε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη. Μάλιστα, τόνισε τη γενική παραδοχή ότι η αύξηση των Ρώσων τουριστών στην Πελοπόννησο προβλέπεται για το 2013 αυξημένη κατά 20% σε σχέση με το 2012.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης η διοργάνωση μιας έκθεσης πελοποννησιακών προϊόντων όπου οι πολίτες της Μόσχας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα της περιοχής και να γευτούν τις παραδοσιακές της γεύσεις.