ΆρθροΑρχείο

Η Αλαζονεία των ΣΥΡΙΖΕΩΝ

 
 
ΕΚΑΝΕ και η μύγα…τον κόσμο όλο, μια παροιμία που ταιριάζει απόλυτα στην παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα, αφού από 2,5% έφτασε ξαφνικά να εκλέξει βουλευτή και να διεκδικεί ακόμα και υπουργό στην περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση. Το ξαφνικό αυτό μεγάλωμα όμως έφερε γκρίνιες και διχόνοιες, μα πάνω απ όλα υπέρμετρο εγωισμό που δεν ταιριάζει σε αριστερούς.
ΗΤΑΝ βέβαια στραβό το κλίμα εξ αρχής, ιδιαίτερα όταν μαθεύτηκε πως κάποιες θέσεις συμβούλων θα είναι επ αμοιβή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αρχίσουν βυζαντινισμοί. Οι φτωχοί έμειναν στην απέξω, αφού οι κομματικές θέσεις -και σωστά- δεν είναι για την κάλυψη της ανεργίας αλλά για την καλύτερη λειτουργία των κομμάτων. Όμως η δυσαρέσκεια στους πεινασμένους διαγράφτηκε έντονα.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ σύμφωνα με πληροφορίες μια ακόμα αστεία εσωτερική διαμάχη μεταξύ συνιστωσών παίχτηκε με το τηλέφωνο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Άργος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας δεν μπορούσε να τους διαθέσει κάποιο απ τα τηλ, που τους παραχώρησε η βουλή κι έτσι την λύση την αναζήτησαν στην Καλαμάτα, απ τον εκεί βουλευτή τους. Το θέμα άρχισε να ξεπερνιέται, αλλά ξαφνικά προέκυψε η σύγκρουση με τους ΧΑ στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο.
ΕΝΑ κομμάτι των ΣΥΡΙΖΕΩΝ έφυγε με πρώτο πρώτο τον βουλευτή τους που προσπάθησε με την στάση του να καθησυχάσει τον Δένδια πως οι “κουκουλοφόροι” δεν έχουν στέγη τον ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα αν την ημέρα εκείνοι χάρη στους Αναρχικούς κυρίως δεν “μπήκαν” οι χρυσαυγήτες στην παλιά πόλη. Η σχέση ΣΥΡΙΖΑ Δένδια φαίνεται πως ενισχύθηκε από τις δηλώσεις Τσίπρα περί πάταξης της “ανομίας” απ όπου κι αν προέρχεται και κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Άργος, αποφάσισαν οι Συριζέοι να απεμπολήσουν τους “αναρχικούς” και να κάνουν μόνοι τους φιγούρα με ένα πανό που θύμιζε το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του 80.
ΜΠΟΡΕΙ ο Γκράμσι να έλεγε πως οι κομμουνιστές θα πρέπει να βάλλουν το χέρι τους ακόμα και στα σκατά, όμως οι ΣΥΡΙΖΕΟΙ, παραβγήκαν αριστοκράτες, χωρίς τον ελάχιστο αγώνα για την περιοχή, εκτός κάποιον εξαιρέσεων για τα σκουπίδια της Ερμιονίδας, κι όχι του Άργους ή του Ναυπλίου, ή αποσπασματικά για το νερό της περιοχής, και να νομίζουν πως πλέον θα ηγούνται των κινημάτων με αποκλεισμούς κατ οπορτουνιστική επιλογή των. (Άκης Ντάνος)