ΟικονομίαΑρχείο

ΕΒΕΑ: Πληρώνουμε και συνδρομές και δικαιολογητικά

Σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό τείνουν να μετατραπούν τα Επιμελητήρια. Για οποιοδήποτε δικαιολογητικό οι χρεώσεις πέφτουν βροχή… Εννοείται βέβαια ότι αυτό ισχύει και για τους συνδρομητές που πληρώνουν την συνδρομή τους.
Ακόμα και για Ομόρρυθμες εταιρείες που έχουν δύο – τρεις ή παραπάνω εταίρους και πληρώνουν αντίστοιχα πολλαπλές συνδρομές, το ίδιο ισχύει.
Για να μην μιλάμε αόριστα, παραθέτουμε πρόσφατο παράδειγμα με ένα δικαιολογητικό, που χρειάστηκε η εταιρεία που εκδίδει τον «α» η οποία σημειωτέον καταβάλει τρεις (3) συνδρομές στο ΕΒΕΑ Αργολίδας. Ναι σωστά διαβάζετε: Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις συνδρομές από το 1997 συνεχώς μέχρι σήμερα (δηλαδή ένα κάρο λεφτά).
Το δικαιολογητικό που ζητήσαμε, αφορούσε το ΓΕΜΗ και είναι ανάλογο με αυτό που έδινε μέχρι τώρα το πρωτοδικείο για την τροποποίηση ή μη του καταστατικού της εταιρείας.
Παρά λοιπόν τις τρεις συνδρομές που έχουν καταβληθεί, το Επιμελητήριο Αργολίδας χρέωσε για μια κόλλα χαρτί 10,24 ευρώ!!! Και φυσικά διευκρίνισαν οι υπάλληλοι ότι κάθε φορά που θέλουμε το ίδιο δικαιολογητικό θα ξαναπληρώνουμε το ίδιο ποσό!!!
Και θέτουμε το απλό ερώτημα που θα μπορούσε να θέσει ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος:
-Οι συνδρομές σε τι εξυπηρετούν; Και γιατί αν είμαστε μέλη ενός Επιμελητηρίου χρεώνεται επιπλέον οποιαδήποτε παροχή ; Τα Επιμελητήρια τελικά μόνο την τσέπη μας κοιτάνε;