ΡεπορτάζΑρχείο

Στο ζενίθ η εγκληματικότητα ανηλίκων

Νεό κρούσμα νεανικής εγκληματικότητας εμφανίστηκε στην Αργόλιδα. Χθές το απόγευμα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Άργους, έπειτα απο εμπεριστατωμένη έρευνα προχώρησαν στη σύλληψη ενός 16χρόνου αγορίου, που είχε δραπετεύσει απο τον περασμένο Φεβρουάριο απο το Ίδρυμα αγωγής αρρένων στοιχειώδους εκπαίδευσης Βόλου, όπου και κρατείτο.
 
Ο 16χρόνος, όπως αποδείχτηκε απο την έρευνα της αστυνομίας είναι υπεύθυνος για 2 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπής που συνέβησαν στις αρχές Οκτώβριου στην περιοχή του Άργους. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες και των 2 σπιτιών, ο 16χρόνος έκλεψε χρυσαφικά συνολικής αξίας 4.000 ευρώ.
 
Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που το 16χρόνο αγορί απασχολεί τις αρχές. Ήδη από τις αρχές του μήνα, είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, ενώ είχαν εξιχνιαστεί 11 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, καθώς και απόπειρες κλοπών σε οικίες, κτίριο συλλόγου και ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή του Άργους. Η συνολική αξία των κλοπιμέων ξεπέρνα τα 18.000 ευρώ.
 
Ο 16χρόνος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
 
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικο έργο συνεχίζονται απο το αστυνομικό τμήμα Ασφάλειας Άργους, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.