ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Όχι στα Κιόσκια απο τους “Πολίτες Μπροστά”

Το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τα σκουπίδια και τη δημιουργία σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων στην περιοχή της Νέας Κίου ανάβει φωτιές. Ο Επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Άργους Μυκηνών Γιώργος Αναγνώστου με ανακοίνωση του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αντιδρά στην δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης στη θέση Κίοσκια στη Νέα Κίο.
 
Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη “Οι πολίτες μπροστά” :
 
“Η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων στην περιοχή της Ν. Κίου, όπως αυτή προτείνεται από την ανάδοχο εταιρεία του έργου της διαχείριση των στερεών αποβλήτων της περιφέρειας πελοποννήσου, θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα  και συγκοινωνιακή και  περιβαλλοντική επιβάρυνση. Από τα εργοστάσια που λειτουργούν στην περιοχή της, από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, από τις χωματερές που λειτουργούν δίπλα της , για να μπορεί να δεχθεί μια ακόμα εγκατάσταση στην αλυσίδα της διαχείρισης των σκουπιδιών.
 Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης προβλέπετε να εγκατασταθεί στη θέση ΚΙΟΣΚΙΑ, λίγες δεκάδες μέτρα από τη θάλασσα,  στο κέντρο μιας αστικής περιοχής 60.000 κατοίκων. Οι 300 τόνοι που καθημερινά θα μεταφέρονται στο Σταθμό Μεταφόρτωσης από όλη την Αργολίδα, αλλά και η μεταφορά τους από αυτόν,  στο εργοστάσιο επεξεργασίας, θα δημιουργήσει σημαντικό  κυκλοφοριακό φόρτο στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή. 
 Για όλα τα παραπάνω υποστηρίζουμε   ότι ο  Σταθμός Μεταφόρτωσης πρέπει να απομακρυνθεί από τη Νέα Κίο. 
Παράλληλα υποστηρίζουμε τη λειτουργία και δεύτερου Σταθμού Μεταμόρφωσης, στην Ερμιονίδα, ο οποίος εκτός του ότι θα ελαττώσει  το κόστος διαχείρισης για τους κατοίκους της περιοχής αυτής, θα μειώσει  σίγουρα τη συγκοινωνιακή   και  περιβαλλοντική επιβάρυνση που μπορεί να προκληθεί από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης των επαρχιών Άργους και Ναυπλίου” 
Γιώργος Αναγνώστου 
επικ. αξιωμ. αντιπολίτευσης στο δήμο Άργους – Μυκηνών