ΟικονομίαΑρχείο

Μέσα στην κρίση γεννιέται χρήμα στον δήμο Ναυπλίου

Θετικές εξελίξεις για σειρά έργων που αφορούν άμεσα ή έμμεσα το Ναύπλιο υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες.
Η αρχή έγινε με την ένταξη στο «Πράσινο Ταμείο» της χρηματοδότησης για την εξαγορά του πρώτου Φαρμακείου.
Το κτίριο αυτό που ανήκει στην Εκκλησία θα αγοραστεί από τον δήμο, μετά από παραίνεση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας που ζητούσαν από το 2011 να δημιουργηθεί εκεί  Φαρμακείο – Μουσείο, που θα αναπαριστά το φαρμακείο του 1828, θα ενθυμίζει το γεγονός της πρότυπης ταρίχευσης του Καποδίστρια και θα αναδείξει το ιστορικό αυτό σημείο της Πρώτης Πρωτεύουσας της Ελλάδος. Ταυτόχρονα, στόχος είναι να αποτελέσει και αιτία για την συγκέντρωση αντικειμένων και άλλου υλικού από τον χώρο εκείνο αλλά και γενικότερα για την εποχή του Καποδίστρια.
Η  εξαγορά του εν λόγω ακινήτου  θα χρηματοδοτηθεί με 390.000 € από το Πράσινο Ταμείο, ενώ για την κάλυψη της διαδικαστικής δαπάνης αλλά και της αξίας που υπολογίζεται ότι μπορεί να ξεπεράσει την αντικειμενική αξία, το δημοτικό συμβούλιο του Ναυπλίου δεσμεύτηκε ομόφωνα πως τα υπόλοιπα χρήματα θα καταβληθούν από τον δήμο.
 
Και η ΔΕΥΑΝ
 
Επίσης χρηματοδοτούνται δύο έργα της ΔΕΥΑΝ, η αποχέτευση στην παραλία Πλάκα και η βελτίωση του Βιολογικού Τολού.
Συγκεκριμένα, εντάχθηκε για χρηματοδότηση το αποχετευτικό δίκτυο Δρεπάνου, μαζί με την επέκταση του δικτύου στην παραλία της Πλάκας, στο Επιχειρησιακού Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007-2013, με συνολική χρηματοδότηση που αγγίζει τα 4,1 εκατομμύρια ευρώ.
Για τον βιολογικό του Τολού ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 221.400,00 € και δικαιούχος η ΔΕΥΑ Ναυπλίου. Με τα χρήματα αυτά θα αγοραστεί ο παρακάτω εξοπλισμός για τις Εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού ένας φυγοκεντρικός διαχωριστήρας, μία αντλία τροφοδοσίας ιλύος, ένα συγκρότημα παρασκευής διαλύματος πολυηλεκτρολύτη, μία αντλία δοσομέτρησης, ένα πιεστικό συγκρότημα, και ένας πίνακας διανομής ισχύος και αυτοματισμών.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ναυπλίου «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την υπογραφή της απόφασης της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου Δρεπάνου. Είναι ένα σημαντικό έργο υποδομής για τον τόπο, ένα έργο που είχε ανάγκη η κοινότητα  και οι κάτοικοι. Ο αγώνας που κάναμε τόσο σαν δημοτική αρχή, όσο και σαν δημοτική επιχείρηση, απέδωσαν καρπούς και αυτό αποτελεί δικαίωση για όλους εμάς που στηρίξαμε αυτή την προσπάθεια».