ΠολιτισμόςΑρχείο

Events Series 2014 από το Harvard

Ξεκινά τον Νοέμβριο η σειρά εκδηλώσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, “Events Series 2014”
Στη διοργάνωση της σειράς το Κέντρο συμπράττει και εφέτος με τους Δήμους Ναυπλιέων, Άργους-Μυκηνών, Ερμιονίδος και Επιδαύρου. Οι ομιλητές προέρχονται, μεταξύ άλλων, από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, τον Σύλλογο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα.
 
Η θεματική της φετινής σειράς είναι: “Κλασικά πρότυπα και η πρόσληψή τους”.
 
Η πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιον (Αίθουσα διαλέξεων «Οικογενείας Νίκου Μαζαράκη»).
 
Ο κύριος Θεόδωρος Παπαγγελής, Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ακαδημαϊκός, θα εγκαινιάσει τη σειρά διαλέξεων και εκδηλώσεων “Events Series 2014” του Κέντρου. Το θέμα της ομιλίας του θα είναι: «Translatio Imperii: Η Ρώμη ως διαρκής ιστορική παρακαταθήκη».
 
Συνομιλήτρια θα είναι η κυρία Σοφία Παπαϊωάννου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Λατινικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.