ΚοινωνίαΑρχείο

Αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος Μητροπολίτης Αργολίδας

Την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013, θα τελεσθεί στο προεδρικό μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια και του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.
 
Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, στις 15.30 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Ναύπλιο.
 
Η υποδοχή θα γίνει πρώτα στα όρια του νομού και κατόπιν με πομπή θα έρθει ο νέος Μητροπολίτης στην πρωτεύουσα του νομού το Ναύπλιο, όπου θα γίνει δεκτός από τις αρχές του τόπου, στην πλατεία Καποδίστρια.
 
Μετά από τους χαιρετισμούς των αρχόντων της πόλης, θα ακολουθήσει πομπή μέχρι τον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου θα ενθρονιστεί ο Μητροπολίτης Αργολίδος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο.
 
Κατά την τελετή, θα παραδώσει την διοίκηση της μητροπόλεως Αργολίδος ο τοποτηρητής , ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος.
 
Κατόπιν μετά την ολοκλήρωση της τελετής της ενθρόνισης θα ακολουθήσει και πάλι πομπή μέχρι τη Μητρόπολη,όπου ο νέος Μητροπολίτης Αργολίδος θα δεχθεί τις ευχές του κόσμου