ΚοινωνίαΑρχείο

Βολές κατά Κωστούρου για τους παιδικούς σταθμούς

Τι συμβαίνει στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ναυπλίου; Απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών Ναυπλίου.
Συνεχίζονται τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ναυπλίου. Το προσωπικό ολοένα συρρικνώνεται με απολύσεις. Εδώ και λίγες ημέρες έληξαν οι δίμηνες συμβάσεις εργασίας, με τις οποίες εργάζονταν δασκάλες, μαγείρισσες, καθαρίστριες. Ο δήμος δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τις θέσεις αυτές με μόνιμο προσωπικό, παρά με δίμηνες συμβάσεις εργασίας για άλλη μια φορά και άγνωστο το πότε.
 
 Αυτή η λογική έχει να κάνει με την πολιτική που ήδη υλοποιείται και θέλει τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Επιπλέον φέρνουν σπουδάστριες από τα ΙΕΚ για να κάνουν την πρακτική τους, οι οποίες θα μπαίνουν μία φορά την εβδομάδα σε κάθε τμήμα. Αυτό όμως δε μπορεί να λύσει τo πρόβλημα. Οι σπουδάστριες έχουν ρόλο να εκπαιδευτούν και όχι να κρατήσουν τμήμα.
 
Η επιχορήγηση από το δημοτικό προϋπολογισμό συνεχώς μειώνεται. Πολλές οικογένειες, που χτυπήθηκαν από τις μειώσεις μισθών, την αύξηση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, τις περικοπές σε υγεία και παιδεία αδυνατούν να καταβάλλουν τα τροφεία. Εκατοντάδες παιδιά έμειναν εκτός καθώς δεν υπάρχουν, όπως αναφέρεται, προσωπικό, πόροι, επαρκείς υποδομές, βούληση από πλευράς δημοτικής αρχής για να ικανοποιηθούν οι διαρκώς διευρυνόμενες ανάγκες μας. Μπορεί η δημοτική αρχή να προπαγάνδιζε αρχές της χρονιάς ότι θα γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις και θα φιλοξενηθούν όλα τα παιδιά, η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των βρεφών και νηπίων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ναυπλίου διεκδικεί: Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.
· Σύγχρονοι, ασφαλείς, δημόσιοι, δωρεάν παιδικοί σταθμοί.
· Κατάργηση των τροφείων, κρατική χρηματοδότηση για τη διεύρυνση του δικτύου των σταθμών με αξιοποίηση και διαμόρφωση κατάλληλων κτιρίων ιδιοκτησίας του δήμου ή άλλων κρατικών οργανισμών που είναι αναξιοποίητα, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
·Καμιά απόλυση προσωπικού, προσλήψεις μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη δικαιώματα.