ΚοινωνίαΑρχείο

Δημιουργική στέγη για τα ΑΜΕΑ

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο της κατασκευής του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης  για ΑΜΕΑ στην Πυργέλα Αργολίδας.
 
Με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό που αγγίζει το 1.000.000 ευρώ, ουσιαστικά λύνεται το πρόβλημα της χρηματοδότησης ενός τόσο σημαντικού έργου που με ιδιωτικά κεφάλαια θα ήταν πρακτικά αδύνατο να υλοποιηθεί.
 
Με την δημοπράτησή του εντός των επόμενων 2 μηνών, υπολογίζεται ότι, το έργο θα παραδοθεί για χρήση έως το τέλος του 2014.
 
 Έχει ήδη εξασφαλιστεί από την μεριά της Περιφέρειας τόσο η χρηματοδότηση του απαιτούμενου εξοπλισμού όσο και η κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του ΚΔΑΠ, όπως αυτά θα προκύψουν από την στιγμή της λειτουργίας του.
 
Ουσιαστικά πρόκειται για έναν χώρο με δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 20 έως 25 ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), εντός του οποίου θα μπορούν να πραγματοποιηθούν αθλοπαιδείες, ασκήσεις φυσιοθεραπείας, καλλιτεχνικά και ψυχαγωγικά εργαστήρια, ενώ θα υπάρχουν και κάποιοι ξενώνες για άτομα που πέραν των αναπηρικών τους προβλημάτων αντιμετωπίζουν και οικογενειακά προβλήματα.
 
Σημαντική είναι η προσφορά της Εκκλησίας, η οποία παραχώρησε οικόπεδο ιδιοκτησίας της για την ανέγερση του κτιρίου, όσο και των  Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Αργολίδας για τον εντατικό τρόπο με το οποίο εργάστηκαν προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος του έργου και να εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση.