ΚοινωνίαΑρχείο

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Αργολίδας

Πλήθος πιστών υποδέχθηκαν για πρώτη φορά στην έδρα του, χθές το μεσημέρι, Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2013,το νεό Μητροπολίτη Αργολίδας κ.Νεκτάριο, για να παρακολουθήσουν την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη.
 
Η τελετή ενθρόνισης έγινε στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμου, του  ιερού κλήρου, πολλών Αρχιερέων και τοπικών αρχών.
 
Τον νέο Μητροπολίτη Αργολίδας υποδέχθηκε ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Αργολίδος, ο Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος και ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δ.Κωστούρος.
 
Κλήρος και λαός καθόλη τη διάρκεια της ενθρόνισης του Μητροπολίτη κ.Νεκτάριου, φώναζαν “Άξιος Άξιος¨.
 
Ο νέος Μητροπολίτης στο λόγο του, λίγο μετά την ενθρόνιση του, απευθυνόμενος προς τους κληρικούς και το λαό, σημείωσε οτι πρωταρχικός του στόχος θα είναι οι ενορίες της Μητροπόλεως.
 
“Δεν μας ενδιαφέρει να είναι οι ενορίες θεσμικά όργανα τέλεσης μυστηρίων, που αντι να αναγεννούν, απλώς πολιτογραφούν ορθοδόξους χριστιανούς δηλαδή χριστιανούς των εορτών και των τελετών”
 
Ο Μητροπολίτης Αργολίδας στο λόγο του, έκανε ειδική αναφορά για τον επίσκοπο Επιδαύρου κ.Καλλίνικο, ο οποίος ήταν συνυποψήφιος του, για τη θέση του Μητροπολίτη. 
 
Ο κ.Νεκτάριος αναφερόμενος στην ανάγκη ενότητας την οποία ζει κανείς εντός της Εκκλησίας είπε: «Ήδη αυτήν την ενότητα ένιωσα με τον αδερφό και συνεπίσκοπο άγιο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο. Στο πρόσωπο του αντικρίζω την ιερή μορφή του Σίμωνος του Κυρηναίου»
 
Βιογραφικά στοιχεία
 
O νέος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1952 στο Μαρούσι. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1987 ζει στην Ιερά Μονή Σαγματά. Χειροτονήθηκε διάκονος (1976) και πρεσβύτερος (1983).
 
Tο 1991 εξελέγη ηγούμενος στην εν λόγω Ιερά Μονή. Παράλληλα διακονεί στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ως ιεροκήρυκας και ως υπεύθυνος του Τομέα Νεότητας.
 
Εξελέγη με 55 ψήφους από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας στις 18 Οκτωβρίου 2013.