ΚοινωνίαΑρχείο

Μπαρού: Βάλτε ταμειακή και πουλήστε μέλι

Μετά τις δηλώσεις του Πρόεδρου του Εργατικού κέντρου Ρ.Μπαρού στην ηλεκτρονική έκδοση του “Αναγνώστη” ,έρχεται σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, η επίσημη ανακοίνωση του Εργατικού κέντρου για την διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τους μελισσοκόμους του νομού.
 
“Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου έχει παρεμβεί στην ανθρωπιστική κρίση που πλήττει την περιοχή μας και όλη την χώρα με πολλές ενέργειες, μεταξύ των οποίων και η εξασφάλιση στην Εργατική Τάξη και όχι μόνο της περιοχής μας, έγκυρων και πιστοποιημένων προϊόντων και αγαθών πρώτης ανάγκης σε χαμηλές ή συμβολικές τιμές.
Άμεση προτεραιότητα του ήταν και είναι να στηρίξει την εγχώρια παραγωγή και αυτό το έχει αποδείξει με κάθε τρόπο καθ΄όλη την τελευταία 20ετία. Αυτό όμως τελεί υπό μίαν απαράβατη προϋπόθεση να τηρούνται οι νόμοι των συναλλαγών, δηλαδή να υπάρχουν νόμιμα παραστατικά όπως τιμολόγια, αποδείξεις ταμειακών μηχανών κλπ. Αυτή μας την προσπάθεια θα την συνεχίσουμε γιατί η πρόβλεψη μας είναι ότι μέχρις ότου ακυρώσουμε τα μνημόνια η οικονομική και η κοινωνική κρίση θα βαθαίνει.

Προ ημερών το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου εξασφάλισε μέλι εκλεκτής ποιότητας και τιμής από τους παραγωγούς του συνεταιρισμού ‹‹ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ›› για να το διαθέσει στους κατοίκους της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής. Ορισμένοι όμως μεμονωμένοι που εμπορεύονται ατύπως το μέλι ενοχλήθηκαν και εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ισχυρίζονται ότι θα διαθέσουν ανταγωνιστικά το μέλι που εμπορεύονται σε χαμηλότερη τιμή. Υποδεχόμαστε με χαρά την πρόθεση τους αυτή!!!

 

Αν είναι να πέφτουν οι τιμές και σε άλλα βασικά προϊόντα αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο και έχουμε επιτύχει το στόχο μας, τον οποίο είχαμε θέσει εξ αρχής. Υπό την απαράβατη όμως προϋπόθεση όλοι να διαθέτουν τα νόμιμα παραστατικά στοιχεία ώστε απ΄αυτήν την συναλλαγή να βγαίνουν όλοι κερδισμένοι: καταναλωτές, παραγωγοί, κράτος και άλλοι δημόσιοι φορείς που διαχειρίζονται τις συναλλαγές.

Μετά απ΄αυτήν την αυτονόητη παραίνεση δεν θα ασχοληθούμε άλλο με τις ανακοινώσεις και ενέργειες που βγαίνουν εκ του πονηρού”.