ΠολιτισμόςΑρχείο

Εκδήλωση για την τέχνη από το Αυτενεργώ

Εκδήλωση με θέμα «Η τέχνη σημείο συνάντησης των γενεών» θα γίνει στα εκπαιδευτήρια αυτενεργώ την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, ώρα 7.30΄ το βράδυ και απευθύνεται σε γονείς και μαθητές.
 
 Στην εκδήλωση, που θα παρουσιάσει η Κα Μυρσίνη Αρώνη, παιδαγωγός και συγγραφέας, θα δοθούν ερεθίσματα από τις καλές τέχνες (ζωγραφική, λογοτεχνία, μουσική) και οι γονείς και μαθητές, που θα την παρακολουθήσουν, θα έχουν την ευκαιρία  να εκδηλώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα, που τους προκαλούν τα συγκεκριμένα ερεθίσματα.
 
Στόχος της διαδικασίας αυτής είναι  να φανεί πώς οι τέχνες μπορούν να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους, και μάλιστα ανθρώπους διαφορετικής ηλικίας, και να βοηθήσουν στην διαπροσωπική επικοινωνία, που αποτελεί ζητούμενο της εποχής μας. Γιατί η σωστή προσέγγιση και αξιοποίηση της τέχνης μπορεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης των γενεών,  να συμβάλλει στην αρμονία και την ηρεμία κάθε οικογένειας, να προσθέσει έναν τόνο ποιότητας στην καθημερινότητά μας και να ανακουφίσει από την πίεση των προβλημάτων, που βιώνουν έντονα στις μέρες μας μικροί και μεγάλοι.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του αυτενεργώ και για την επιτυχία της είναι απαραίτητη η συμμετοχή γονέων και παιδιών.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.