ΡεπορτάζΑρχείο

Η δίκη της Δευτέρας ξεσηκώνει τους αγρότες

Σε κοινή ανακοίνωση τους, οι ομάδες παραγωγών Ε.Α.Σ Αργολίδας, Κ.Α.Σ.Ο.Α “Δαναος” και Κ.Α.Σ.Ο.Κ. “Αργολική γή”, εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης, στους αγρότες που διώκονται ποινικά λόγω των κινητοποιήσεών τους στα μπλόκα της Αργολίδας.
 
Σε επικοινωνία που είχε ηλεκτρονική έκδοση του Αναγνώστη με τον Δικηγόρο ορισμένων απο τους κατηγορουμένους κ.Α Βασιλείου πληροφορηθήκαμε οτι στις 2 Δεκεμβρίου 2013, δικάζονται στο Άργος, οι 23 αγρότες του νομού Αργολίδας, που κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνίας στη Λέρνα, στις κινητοποιήσεις που έγιναν τον Ιανουάριο του 2010.
 
Οι ομάδες παραγωγών τονίζουν ότι:“Καταγγείλουμε την ποινικοποίηση των διεκδικητικών αγώνων των αγροτών. Οι  κινητοποιήσεις και η διεκδίκηση αιτημάτων είναι δημοκρατικό δικαίωμα.
 
    Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών μας για την βελτίωση της ποιότητας στην εργασία τους, την μείωση των εξόδων στην παραγωγή των προϊόντων τους και την διασφάλιση της διάθεσής τους, που θα συμβάλλει στην ανόρθωση της πρωτογενούς παραγωγής και την στήριξη της εθνικής οικονομίας.
 
Είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές που μειώνουν το εισόδημα των αγροτών και τους οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση και την εγκατάλειψη της υπαίθρου”.
 
Το θέμα παίρνει και πολιτικές διαστάσεις μιας και το έφεραν στη Βουλή με ερώτηση τους τρείς βουλευτές του ΚΚΕ.