ΠολιτισμόςΑρχείο

Εκδήλωση για τα 20 χρόνια Δημοτική χορωδία Επιδαύρου

 Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των είκοσι χρόνων από την ίδρυσή της, η χορωδία η  δημοτική χορωδία Επιδαύρου διοργανώνει εκδήλωση-συναυλία το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Βασιλείου, στο Λυγουριό.
 
 Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
Παρουσίαση της ιστορίας της χορωδίας από το 1993 μέχρι σήμερα με ταυτόχρονη προβολή εικόνων.
Συναυλία με τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, που θα διευθύνει ο μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης. Στο πιάνο ο Γιάννης Καψάλης.
Προβολή αρχειακού υλικού από την πρώτη εκδήλωση-συναυλία της χορωδίας.
Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στα μέλη της χορωδίας, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.
 
Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.
 
Λίγα λόγια για την δημοτική χορωδία Επιδαύρου.
Η δημοτική χορωδία Επιδαύρου ιδρύθηκε το 1993 με την ονομασία “Χορωδία Αγίας Τριάδος Λυγουριού”. Το 1999 εντάχθηκε στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ασκληπιείου (Δ.Ε.Π.Α.ΑΣ.) και το 2011 στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Επιδαύρου (ΔΗ.Κ.ΕΠ.ΕΠ.).
 
Βασικός σκοπός της χορωδίας είναι να γνωρίσει στους κατοίκους την ποιοτική μουσική και μέσα από αυτή να συμβάλει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.
 
Στα είκοσι χρόνια της λειτουργίας της (1993-2013) συμμετείχε σε πολλές χορωδιακές εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Έχει οργανώσει δώδεκα χορωδιακές συναντήσεις στο Λυγουριό και αρκετά αφιερώματα σε σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς.
 
Τη διδασκαλία της χορωδίας από το 1993 μέχρι το 1999 είχε ο αείμνηστος μαέστρος Βασίλειος Χαραμής, από το 1999 μέχρι το 2001 ο μουσικός Βαγγέλης Σαγρής και από το  2001 μέχρι σήμερα ο μαέστρος και αρχιμουσικός Θεοδόσης Αντωνιάδης.