ΡεπορτάζΑρχείο

Γιατί δεν θόλωσε το νερό του Άργους

Μπορεί η έντονη βροχόπτωση το βράδυ της Κυριακής  να προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο Δήμο Άργους Μυκηνών, ο Δήμος Ναυπλίου όμως αντιμετωπίζει μέχρι και σήμερα Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013, πρόβλημα με το νερό.
 
Το πρόβλημα παρουσιάστηκε εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν την περιοχή μας.
 
Χθές Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013, δύο ημέρες μετά την κακοκαιρία της Κυριακής, η Δ.Ε.Υ.Α.Ν με ανακοίνωση της απαγόρεψε την οικιακή χρήση του νερού στο Δήμο Ναυπλίου, λόγω της έντονης θολότητας του νερού των πηγών Λέρνης και Αμυμώνης, από τις οποίες υδροδοτείται ο Δήμος Ναυπλίου αλλά και ο Δήμος Άργους Μυκηνών.
 
 
Γιατί όμως δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα και στο Δήμο Άργους Μυκηνών που υδροδοτείται και αυτός απο τις ίδιες πηγές;
 
Ο Δήμος Άργους αντιμετώπισε και αυτός  πρόβλημα θολότητας του νερού, όμως προσωρινά ο Δήμος έλυσε το πρόβλημα και υδρεύεται απο 2 γεωτρήσεις που βρίσκονται στο χώρο της Λέρνας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποιότητα των νερών των συγκεκριμένων γεωτρήσεων βρίσκονται στα όρια της καταλληλότητας.
 
Η χρήση αυτή είναι προσωρινή και αναμένεται σε 3 με 4 ημέρες, που θα κατακάτσει το χώμα , ο Δήμος Άργους Μυκηνών να υδρευέται και πάλι απο τις πηγές της Λέρνας.
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε περιοχές όπως είναι το Τημένιο, που η τροφοδοσία γινόταν με διαφορετικό αγωγό, Η Δ.Ε.Υ.Α.Ρ  συνεχίζει να τροφοδοτεί τους κατοίκους με νερό απο τις πηγές, ταυτόχρονα όμως προσφέρει δωρεάν πόσιμο εμφιαλωμένο νερό στους κατοίκους για οικιακή χρήση.
 
ΚΩΝ/ΝΑ ΕΜΜ. ΑΡΓΕΙΤΗ