ΠολιτισμόςΑρχείο

Αδικαιολόγητη υποβάθμιση των εθνοσυνελεύσεων του Άργους

Έχασαν σε λάμψη. Την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στο Άργος, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης των Α’ , Δ’ και Ε’ Εθνικών Συνελεύσεων και της Πελοποννησιακής Γερουσίας, που άρχισαν τις εργασίες τους στην πόλη του Άργους. Α’ (1-12-1821, Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου) , Δ’ (11-7-1829, Αρχαίο Θέατρο) ,Ε’ (5-12-1831, 1ο Καποδιστριακό Δημοτικό Σχολείο), ενώ λίγο νωρίτερα έγινε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό παρουσία των τοπικών αρχών της πόλης του Άργους. Την δοξολογία τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Γεώργιος Σελλής.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού έγινε από τον Σχολικό Σύμβουλο 3ης Εκπ/κής Περιφέρειας Αργολίδος, κ. Δημήτριο Μπαλτατζή. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Άργους Μυκηνών και της ΚΕΔΑΜ. Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Ι. Ανδριανός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ν. Γκαβούνος, περιφερειακοί σύμβουλοι, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον δήμο Άργους Μυκηνών, Σ. Κωτσοβός και Κ. Γκαρκάσουλας, ο πρώην δήμαρχος Άργους Δ. Πλατής, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Άργους – Μυκηνών, εκπρόσωποι Σωματίων κα.

Απόντες από την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Άργους Δ. Καμπόσος, εκπρόσωποι της Περιφερειακής διοίκησης και εκπρόσωπος της Μητροπόλεως.