ΡεπορτάζΑρχείο

Ποιος δουλεύει ποιόν για το λιμάνι του Ναυπλίου;

Τελικά έπαψε να είναι επικίνδυνο το λιμάνι του Ναυπλίου ή κάποιοι ρισκάρισαν την ασφάλεια του κόσμου και επέτρεψαν να γίνει η τελετή Αγιασμού των Υδάτων στο «Πι», που υποτίθεται ότι κινδυνεύει με κατάρρευση;

Η αιτία που είχε προβληθεί τότε, προκειμένου να αιτιολογηθεί η μετακόμιση της τελετής Θεοφανείων στον χώρο έναντι του φυλακίου του Λιμεναρχείου ήταν ο κίνδυνος κατάρρευσης του «Πι». Άλλωστε, για τον ίδιο λόγο είχε προηγηθεί η απαγόρευση της στάθμευσης των αυτοκινήτων στον ίδιο χώρο.

Τελικά, τι συνέβη και εφέτος η τελετή των Θεοφανείων ξαναέγινε στο «Πι»; Έπαψε να κινδυνεύει με κατάρρευση το λιμάνι;

Πέρσι, κάποιοι έλεγαν ψέματα ή εφέτος;

Το Λιμενικό Ταμείο έπαψε να φοβάται για την ασφάλεια του κόσμου;

Τι άλλαξε από το 2012 όταν με ανακοίνωσή του το Λ.Τ. Αργολίδας που ανέφερε:
«Κλειστό  θα είναι το ΠI στο λιμάνι Ναυπλίου  από την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2012 λόγω εργασιών συντήρησης. Όπως ανακοινώθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα διακοπεί παντελώς η κυκλοφορία και η στάθμευση των οχημάτων στο χώρο του ΠΙ, για την ασφάλεια τόσο της κυκλοφορίας όσο και των εκτελούμενων εργασιών».

Φυσικά δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη ανακοίνωση, αλλά και η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου αναβάθμισης του λιμένα Ναυπλίου, με προϋπολογισμό 3.835.362 ευρώ, το οποίο εκτός των άλλων προβλέπει αποκατάσταση και υποστήριξη των υπαρχόντων κρηπιδωμάτων, όπου στα ύφαλά τους παρουσιάζουν προβλήματα (υποσκαφές, σπηλαιώσεις, άρση και επαναδιάστρωση πετρωμάτων εδράσεως των κρηπιδωμάτων, υποστηρικτικές κατασκευές, άρση και απομάκρυνση τεμαχίων τεχνητών ογκολίθων, συμπλήρωση ελλειπόντων δομικών στοιχείων κλπ.).

 

θα απαντήσει κανείς τι άλλαξε από τα περσινά Θεοφάνεια, έως εφέτος;