ΚοινωνίαΑρχείο

Πράσινο φως για τα σκουπίδια

Το πράσινο φώς πήρε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ, από το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, στη συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για τις 24 Ιανουαρίου 2014, η οποία έγινε κάτω από ισχυρή παρουσία των ματ, καθώς πλήθος πολιτών είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα συνεδρίασης.
 
Η ΜΠΕ πέρασε με 28 υπέρ, 2 κατά και 1 λευκό μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που έληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου και πλέον μένει μόνο η τελική έγκριση από την ειδική υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.
 
Την ΜΠΕ ψήφισαν θετικά οι παρόντες σύμβουλοι του Πέτρου Τατούλη, τρείς σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης από την παράταξη του Δημήτρη Δράκου, ο οποίος και αποχώρησε στην αρχή της συνεδρίασης, ενώ αρνητική ψήφο έδωσαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.
 
Κυρίαρχο ζήτημα όλων ήταν η περιβαλλοντική θωράκιση των περιοχών που περιλαμβάνονται στην ανάπτυξη του σχεδιασμού για την διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και την προστασία του περιβάλλοντος κάτι που διαβεβαίωσε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.