ΡεπορτάζΑρχείο

Το Ναύπλιο τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα (1/2/2014) η μνήμη του πολιούχου Ναυπλίου Αγίου Αναστασίου. Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έγινε στον παλαιό ναό της Παναγίας όπου βρίσκεται και το σημείο που μαρτύρησε ο Άγιος, χοροστατούντος του μητροπολίτη Άρτης Ιγνάτιου και  συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως  Αθηναγόρα, του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου και του θεοφιλέστατου επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου.
 
Με ευλάβεια,κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών, τοπικών και στρατιωτικών αρχών  έγινε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του Ναυπλίου. Ο πανηγυρικός εσπερινός έγινε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου.
 
Παρόντες στον εορτασμό ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος ,ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης , ο υφυπουργός αθλητισμού και πολιτισμού Γ. Ανδριανός,ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης,ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Α. Πουλάς , οι περιφερειακοί  σύμβουλοι Β. Σιδέρης και Β. Σωτηρόπουλος ,δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας