ΟικονομίαΑρχείο

Οι επιχειρηματίες πιέζουν για τα πρόστιμα

Απόσυρση των διατάξεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας που προωθεί η κυβέρνηση αλλά και εξεύρεση κοινού τρόπου αντιμετώπισης των προστίμων του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που επιβάλλονται απο την αρχή του έτους 2014  βάσει του νέου φορολογικού συστήματος ζητάει με ψήφισμα του το Επιμελητήριο Αργολίδας.
 
Συγκεκριμένα:
1ο :  Tο Επιμελητήριο Αργολίδας  ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη σωστή αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας, στην άμεση διαγραφή όλων των διατάξεων και ρυθμίσεων, που έχουν καθαρά  εισπρακτικό χαρακτήρα και  σκοπό  να  τιμωρήσουν  τις  επιχειρήσεις  και  το  ανθρώπινο  λάθος και σαφώς  δεν ανταποκρίνονται στη φοροδοτική ικανότητα κάθε επιχειρηματικού φορέα, και στη θέσπιση ενός νέου δίκαιου, απλού και αποτελεσματικού φορολογικού πλαισίου με κεντρικό άξονα την εθνική οικονομική ανάπτυξη, την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, περιλαμβανομένων και των εξαγωγών καθώς και την προώθηση κάθε επενδυτικού και αναπτυξιακού μέτρου. Σε περίπτωση που δεν καταργηθούν τα υπέρογκα τιμωρητικά  πρόστιμα  του  Κώδικα  Φορολογικής  Διαδικασίας  Ν. 4174/2013  , το  άρθρο  23  παρ. β . του Ν. 4172/2013  περί  του τρόπου εξόφλησης  των παραστατικών εξόδων άνω  των 500,00  ευρώ  αλλά  και  το  άρθρο 2  του  Ν. 4225/2013  του Υπουργείου  Εργασίας  , που  είναι  εκτός  πραγματικότητας  και  κάθε  λογικής  , είναι σίγουρο ότι οδηγούν την αμέσως επόμενη ημέρα στο κλείσιμο των επιχειρήσεων.
2ο : Το Επιμελητήριο Αργολίδας επαναφέρει την πρόταση της  Κεντρικής  Ένωσης  προς την Πολιτεία, μετά και την αποδεδειγμένη αποτυχία των υφιστάμενων ρυθμίσεων, για κεφαλαιοποίηση όλων των οφειλών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη σταδιακή αποπληρωμή τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι ετών και μετά από περίοδο χάριτος ενός έτους, κατά τη διάρκεια του οποίου θα καταβάλλονται μόνο οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.      Ακόμη  ζητάμε τη  σταδιακή  πληρωμή  των  τρεχουσών  εισφορών  , τη δυνατότητα  επιλογής  της  ασφαλιστικής  κλάσης  από  τον  ασφαλισμένο  , καθώς και   την αποποινικοποίηση των οφειλών  και την μη στέρηση των ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών από το ταμείο.
3ο :  Το Επιμελητήριο Αργολίδας  ζητά την προσωρινή απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου για τους αγρότες , να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση  με  την  συμμετοχή  όλων  των  εμπλεκόμενων  φορέων  και να επανέλθει ώστε να ψηφιστεί ένας νόμος δίκαιος για τους αγρότες ανάλογος με την φοροδοτική ικανότητα του καθενός.