ΡεπορτάζΑρχείο

Θα ερημώσει η παλιά πόλη στο Ναύπλιο;

Τροπολογία του Υπουργείου Τουρισμού θα ερημώσει το Ναύπλιο τα επόμενα 2 χρόνια. Η νυχτερινή ζωή της παλιάς πόλης του Ναυπλίου δέχεται ισχυρό πλήγμα με την τροπολογία που κατέθεσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο νομοσχέδιο για το “Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας”, καθώς δημιουργείται περιμετρική ζώνη ασφαλείας για τους ενοίκους των ξενοδοχείων.
 
Σύμφωνα με την τροπολογία θα απαγορεύεται η εγκατάσταση οχλούσων χρήσεων σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων, που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεων.
 
Όπως εύλογα καταλαβαίνει κανείς, τα μπαράκια και τα ξενοδοχεία που είναι μικρότερης κατηγορίας απο 3* θα αναγκαστούν ή να κλείσουν ή να μεταφερθούν καθώς τα περισσότερα ξενοδοχεία της παλιάς πόλης βρίσκονται σε απόσταση 200 μέτρων απο αυτά.
 
Στις οχλούσες χρήσεις περιλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις που προκαλούν θόρυβο ή αυξημένη κυκλοφοριακή συμφόρηση καθώς και οι εγκαταστάσεις”εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων”(Οίκοι ανοχής, άλλα ξενοδοχεία μικρότερης κατηγορίας κ.λ.π)
 
Τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη καθώς αναμένεται τις επόμενες μέρες, να προσδιοριστούν επακριβώς οι οχλούσες χρήσεις με κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Τουρισμού.
 
Για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στην κατηγορία αυτή, θα δοθεί προθεσμία δύο χρόνων για την απομάκρυνση τους από τις ξενοδοχειακές μονάδες.