ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Κωστούρος: Λιμάνι και Μαρίνα υλοποιούνται κόντρα στη μιζέρια

Μετά την δήλωση του Χρήστου Γραμματικόπουλου ότι το λιμάνι του Ναυπλίου είναι εκτός του πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για τον Τουρισμό που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, δεν άργησε να έρθει η απάντηση του δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρου για το εν λόγω θέμα. Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:
 
“Πράγματι, χρειάζεται πολλή δουλειά για να καταφέρει μια Δημοτική Αρχή όσα πετυχαίνει η Δημαρχία Κωστούρου μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, με εμβληματικό το έργο του λιμανιού του Ναυπλίου. Σίγουρα, πολύ περισσότερη δουλειά από ό,τι χρειάζεται για να γκρινιάζεις, να παραπληροφορείς και γενικά να… συγκροτείς το λόμπι της μιζέριας! 

Σε μια ανακοίνωση- σούπα, η παράταξη του κύριου Γραμματικόπουλου επιχειρεί να πείσει (προς όφελος ποιανού άραγε, γιατί του Ναυπλίου σίγουρα όχι) ότι το έργο του Λιμανιού δεν έχει ενταχθεί στον εθνικό σχεδιασμό! Ωστόσο η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), την οποία ευθαρσώς επικαλείται, αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο!

Όπως γίνεται φανερό σε όποιον ρίξει μια ματιά στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (αριθ. 67659/ 9-12-2013) για το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό, θα διαβάσει την αλήθεια που με πείσμα αρνείται να αποδεχτεί ο κύριος Γραμματικόπουλος και το λόμπι της μιζέριας του: ότι δηλαδή το έργο του Λιμανιού ξεκινά εντός των ημερών !

Αυτό άλλωστε ορίζει ο “Πίνακας Χωροθετημένων Λιμένων” που συμπεριλαμβάνεται στην ΚΥΑ, όταν στη στήλη με τίτλο “Θέση τουριστικού λιμένα” περιλαμβάνει το Ναύπλιο και όταν στη στήλη “Είδος τουριστικού λιμένα (Μ)” έχει στο Ναύπλιο το χαρακτηριστικό σύμβολο “Μ”, δηλαδή Μαρίνα!

Δεν θέλει και… πολλή δουλειά για να καταλάβει κανείς πως το γεγονός ότι οι εργασίες στο Λιμένα Ναυπλίου έχουν ήδη ξεκινήσει (άραγε ακόμη το αρνείται ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης;) σημαίνει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε ένα λιμάνι αντάξιο της πόλης μας, ένα λιμάνι de facto εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας, που θα δώσει φτερά στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Τη σημασία του Λιμανιού και της Μαρίνας αναγνωρίζουν όλοι οι Ναυπλιώτες κι όση λάσπη και να ρίξετε στον ανεμιστήρα θα επιστρέψει σε εσάς… κατά προτεραιότητα!”