ΡεπορτάζΑρχείο

Περίεργη διάρρηξη στα Δικαστήρια Ναυπλίου

Μία περίεργη διάρρηξη έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου. Οι δράστες έσπασαν τις γρίλιες του παραθύρου και μπήκαν μέσα στο γραφείο δικογράφων του τριμελούς πλημμελειοδικείου Ναυπλίου. Στη συνέχεια αφού άνοιξαν με κάποιο τρόπο το τζάμι, έψαξαν τα συρτάρια και έπειτα έσπασαν την πόρτα που οδηγεί στους κεντρικους διαδρόμους του κτιρίου. Με εντολή του εισαγγελέα το κτίριο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, ενώ η αστυνομία με την υπηρεσια της σήμανσης άρχισε να ψάχνει για αποτυπώματα. Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα, οι δράστες είχαν προηγουμένως επιχειρήσει ανεπιτυχώς να εισβάλουν στο κτίριο από άλλο παράθυρο, από την μεριά του πάρκου Σταικόπουλου.
 
Το κίνητρο των δραστών δεν φαίνεται να είναι η αναζήτηση χρημάτων, καθώς στο συγκεκριμένο γραφείο δεν φυλάσσεται κάτι άλλο, παρά μόνο δικόγραφα. Ενδεχομένως το κίνητρο των δραστών να ήταν η καταστροφή κάποιας δικογραφίας, αν και σύμφωνα με εκτιμήση έμπειρου αξιωματικού της αστυνομίας ίσως οι διαρρήκτες και να μη γνώριζαν την ακριβή χρήση του κτιρίου!  Ίσως αυτό να δικαιολογεί το γιατί επί της ουσίας δεν έκλεψαν τίποτα, ή απλά δεν βρήκαν αυτό που έχψαχναν…
 
Σύμφωνα με εργαζόμενους του Πρωτοδικείου σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να έχουν κλαπεί δικογραφίες ή έγγραφα από δικογραφίες, ούτε να έχει γίνει κάποια ενέργεια παρεμπόδισης της δικαιοσύνης, ωστόσο αυτό θα εξακριβωθεί οριστικά τις επόμενες ημέρες. Οι δικαστικοί υπάλληλοι τονίζουν την ανάγκη για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και για την 24ωρη φύλαξη του χώρου.