ΚοινωνίαΑρχείο

Video. Χωρίς περίθαλψη οι μισοί επαγγελματίες της Αργολίδας

Συνταρακτικά για την κατάσταση που επικρατεί στην ασφάλιση των επαγγελματιών της Αργολίδας είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας Παναγιώτης Μακρής.

Όπως δηλώνει ο κος Μακρής πάνω από το 50% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ έχουν οφειλές, με αποτέλεσμα να μην έχουν περίθαλψη και φάρμακα.

Ακούστε τις δηλώσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Παναγιώτη Μακρή, στην ηλεκτρονική έκδοση του «α»:

Εντωμεταξύ, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων ενέκρινε τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014, ομόφωνα ψήφισμα  αναγνωρίζοντας ότι  οι  ανασφάλιστοι  του  ΟΑΕΕ  έχουν περιέλθει σε δεινή  κατάσταση  εξ’ αιτίας  των σκληρών κυβερνητικών  μέτρων και το  ότι η οικονομική τους αδυναμία οφείλεται στην οικονομική κρίση.

Συμπαρίσταται προς τους ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ θεωρώντας δίκαια και λογικά τα αιτήματά τους και  καλεί  τα αρμόδια Υπουργεία   και  φορείς  να ενστερνιστούν  τους δίκαιους αγώνες τους για αξιοπρεπή διαβίωση  και  να ικανοποιήσουν με πνεύμα αλληλεγγύης τα πιο κάτω  αιτήματά  τους :

 

1)     Πάγωμα των οφειλών από το 2009 και όσο διαρκεί η κρίση με πλήρη  διαγραφή των τόκων καθυστέρησης και όλων των προσαυξήσεων και επιβαρρύνσεων ή μεταφορά όταν συνταξιοδοτηθεί.

 

2)              Αποποινικοποίηση των οφειλών που αφορά την προσωποκράτηση και τις μηνύσεις.

 

3)         Κατάργηση της κατάσχεσης μετρητών ή ακινήτων άνω των 5,000 ευρώ.

 

4)          Μείωση των τρεχουσών εισφορών συνάρτηση του τζίρου επί του καθαρού 20%.

 

5)          Να αφαιρεθούν για όσο διάστημα είμαστε ανασφάλιστοι τα χρήματα στον κλάδο υγείας ,αφού δεν μας παρέχεται περίθαλψη.

 

6)         Να δοθούν τα χρήματα σε όσους κλίνουν τις επιχειρήσεις τους από το ταμείο αλληλεγγύης , εφόσον έχουμε πληρώσει και όχι να δίνονται για συντάξεις.

 

7)         Να ανεβεί το όριο οφειλής από τις 20.000€ στις 40.000 € για όσους συνταξιοδοτούνται και να παρακρατείται  από τη  σύνταξη.

 

8)         Όσοι κλείνουν την επιχείρηση λόγο κρίσης και είναι άνω των 55 ετών με  30χρόνια και άνω ασφάλιση να μπορούν να παίρνουν αναλογικά σύνταξη.

 

9)         Να αφαιρεθούν από τις οφειλές που έχουμε σήμερα τα χρήματα που πληρώσαμε προαιρετικά πάνω από την ανώτερη κλίμακα.

 

10)       Κατάργηση ασφαλιστικής ενημερότητας από τον ΟΑΕΕ για θέματα Δ.Ο.Υ.

 

11)       Όσοι έκλεισαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα λόγω κρίσης και μνημονίων και όσοι είναι στο όριο της φτώχειας, δηλαδή κάτω από 6.500 ευρώ εισόδημα να συνεχίσουν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

 

12)  Επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς ασφάλισης στον ΟΓΑ στις περιοχές κάτω από 2.000 κατοίκους   και ανάκληση του  μέτρου   της αναδρομικής  καταβολής  των ασφαλίστρων  4 ετών στον ΟΑΕΕ.