ΚοινωνίαΑρχείο

Ψάχνουν φάρμακα μετά το λουκέτο στον ΕΟΠΠΥ Ναυπλίου και Άργους

Το ξαφνικό λουκέτο στον ΕΟΠΠΥ έφερε δημιούργησε πολλά προβλήματα στους ασφαλισμένους και κυρίως σε αυτούς που χρησιμοποιούν φάρμακα υψηλού κόστους.
 
Η ανοργανωσιά στο μεγαλείο της, αφού το υπουργείο Υγείας δεν φρόντισε να ενημερώσει εγκαίρως για το τι θα συμβεί την μεταβατική περίοδο.
Τον ρόλο της ενημέρωσης ανέλαβε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, που καλεί τους ασθενείς να απευθύνονται στο Φαρμακείο του νοσοκομείου Άργους και στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.
 
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εφαρμογής του Νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα και προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στη διαδικασία διάθεσης φαρμάκων υψηλού κόστους και ειδικών παθήσεων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας ενημερώνει τους πολίτες της περιοχής ότι:
 
– Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ θα προσέρχονται είτε στο Φαρμακείο της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους, είτε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όπου θα προσκομίζουν τις συνταγές και τα λοιπά παραστατικά σε αρμόδιους υπαλλήλους, προκειμένου να διαβιβάζονται στο αρμόδιο, για τις αποστολές φαρμάκων, Φαρμακείο ΕΟΠΠΥ.
 
– Κατόπιν, οι πολίτες θα ενημερώνονται τηλεφωνικά από τις Υπηρεσίες και θα παραλαμβάνουν τα φαρμακευτικά σκευάσματα από τους χώρους της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους και του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου.