ΡεπορτάζΑρχείο

Μεγάλες προοπτικές για την κρουαζιέρα στο Ναύπλιο

Σύσκεψη για τον τουρισμό κρουαζιέρας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας. Το θέμα ανέκυψε λόγω της αυξητικής τάσης που παρουσιάζει σε όλο τον κόσμο ο τουρισμός κρουαζιέρας.
 
Το Ναύπλιο, είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους ναυτικούς πράκτορες και τους επισκέπτες τόσο λόγω της γεωγραφικής και ιστορικής θέσης που κατέχει όσο και λόγω της συστηματικής προσπάθεια των φορέων για ανάπτυξης της περιοχής.
 
Σήμερα λόγω των έργων της εκβάθυνσης και των συστημάτων ασφαλείας που θα λειτουργήσουν στο λιμάνι, το Ναύπλιο κερδίζει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Θέμα της σημερινής συζήτησης ήταν κυρίως  οι λιμενικές υποδομές και ο ρόλος που θα επιτελέσουν στην προώθηση του Ναυπλίου ενώ αναφέρθηκαν  και τα οφέλη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
 
Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν, εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, ο δήμαρχος, Δημήτρης Κωστούρος,  ο λιμενάρχης, ο υπολιμενάρχης, εκπρόσωπος της περιφέρειας, εκπρόσωπος του ΤΕΕ, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου καθώς και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων,  υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, των τουριστικών πρακτόρων, των ξεναγών, των ενοικιαζομένων και των καταστημάτων εστίασης και τουρισμού.

Οι εκπρόσωποι της ένωσης εφοπλιστών ,ιδιαίτερα ευχαριστημένοι χαιρέτισαν την προσπάθεια βελτίωσης της  λιμενικής υποδομής και μετά την ενημέρωση που είχαν από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και την διαβεβαίωση του, τόσο για την άμεση έναρξη των εργασιών όσο και για την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης των έργων της εκβάθυνσης του λιμανιού και του ISPS, επεσήμαναν ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας είναι καλές και η αναβάθμιση του λιμανιού θα φέρει  άλλη δυναμική στο Ναύπλιο.
 
Μεταξύ άλλων στην σημερινή συνάντηση επισημάνθηκε ότι ,παρόλη την πτώση των ποσοστών του τουρισμού κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω διεθνών συγκυριών, το Ναύπλιο παρουσιάζει μικρή πτώση η οποία μάλιστα συνδέεται με αύξηση των επισκεπτών λόγω των μεγαλύτερων πλοίων που θα καταπλεύσουν φέτος. Και  με αφορμή αυτό προτάθηκε να υπάρξει ουσιαστικότερη συνεργασία μεταξύ των φορέων ώστε να υπάρχει καλύτερη και πιο συντονισμένη υποδοχή, τόσο των επιβατών, όσο και των πληρωμάτων των κρουαζιερόπλοιων.