ΆρθροΑρχείο

Το πορτοκάλι φάρμακο για πολλές παθήσεις

Οι σοφοί πρόγονοί μας, πού ονόμασαν τα πορτοκάλια χρυσά μήλα, δεν τα ονόμασαν έτσι μόνον από το χρώμα τους, άλλα γιατί τα εκτιμούσαν και για την ωφελιμότητα τους. Το πορτοκάλι, που στην περιοχή μας ρέει άφθονο και μάλιστα συχνά πυκνά μας περισσεύουν και τα πετάμε, δεν πρέπει ν’ αγοράζεται απλώς σαν «φρούτο», παρά σαν είδος πρώτης ανάγκης, όπως αγοράζεται το ψωμί και τα κυριότερα φαγώσιμα.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως τ’ απαραίτητα για το σώμα αφομοιώσιμα συστατικά αφθονούν στα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά, ενώ στα βιομηχανικά τρόφιμα του κουτιού σπανίζουν. Το πορτοκάλι ως φρούτο έρχεται στην πρώτη σειρά με τα μήλα και τα σταφύλια.

Ο χυμός του πορτοκαλιού, όπως και η σάρκα του γενικώς, δεν είναι μόνο πλούσιος σε θρεπτικά στοιχεία, αλλά είναι και καλό καθαρτικό. Μέσα από μία συστηματική πορτοκαλοδίαιτα μπορούμε να καθαρίσουμε τον οργανισμό μας και να του εξασφαλίσουμε ανοσία. Το αίμα καθαρίζεται από τα επιβλαβή στοιχεία που λαμβάνουμε καθημερινά μέσω της ανθυγιεινής διατροφής και παράλληλα ενισχύεται η ζωτικότητα μας. Ο χυμός των πορτοκαλιών, όπως και των υπόλοιπων ξυνών, είναι αποτελεσματικός στις περισσότερες παθήσεις και ιδιαίτερα στις παθήσεις που έχουν αιτία την χρόνια δηλητηρίαση του σώματος, γιατί συντελεί στην γρήγορη αποτοξίνωση του οργανισμού.
 
Τρώγοντας κανείς επί 5 έως 20 μέρες μόνο πορτοκάλια, τέσσερις φορές την ημέρα από 3-5 κάθε φορά ή πίνοντας κάθε τρείς ώρες ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, θα επιτύχει αποτελέσματα ανάλογα με αυτά της σταφυλοθεραπείας.
 
Η πορτοκαλοθεραπεία έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο άσθμα, την δυσκοιλιότητα, την υπεροξύτητα, την φλεβίτιδα, τον αρθριτισμό, τον ρευματισμό και σε άλλες χρόνιες ασθένειες, ακόμα και σε άτομα προχωρημένης ηλικίας. Τα πορτοκάλια είναι μοναδικά για την δυσπεψία και την αποκατάσταση της καλής λειτουργίας σε περίπτωση ανωμαλιών του πεπτικού συστήματος. Ο χυμός του πορτοκαλιού είναι πολύ ωφέλιμος για τα μωρά και πρέπει να τους δίνεται τακτικά. Ειδικά στα πολύ μικρά που δεν τρέφονται με μητρικό γάλα είναι απαραίτητος.
 
Κ.Κ.